GündemKöşe Yazıları

Üzüm Antioksidan Deposu Bin İkiyüz Çeşidi Var

Üzüm Antioksidan Deposu Bin İkiyüz Çeşidi Var

 

Üzümün lezzetli bir yapısı olmasının yanında yararları da oldukça çok. Özellikle kolesterolü dengelemesi ve hazımsızlığa iyi gelmesi ile dikkat çekiyor. Balıkesir’de de bağlarda yetişen üzümlerin tadı ve geçmişe uzanan hikayesi mevcut. Hatta bazı ilçelerimiz de şarap yapımında kullanılan mahzenlerde var.

Üzüm bol miktarda enerji ve lif içeriği ile protein açısından zengin . Diğer meyvelerle kıyaslandığında en fazla çeşide sahip olan türlerden biri. Anavatanı Anadolu olan çeşitleri Bin200’ün üzerinde. Üzümün antioksidan özelliği, E vitamininden 50, C vitamininden ise 30 kat daha fazla. Üzüm beyin sağlığından, sindirim sistemine, cilt sağlığından kansere kadar birçok alanda faydalı.

İlgili Makaleler

Peki bu kadar mucizevi özelliklere sahip üzümün faydaları neler? İşte bugün bitkilerden gelen şifa kitabından sizlere derlediğim bilgiler;

Kuvvetli bir antioksidandır, Migrene iyi gelir, Hazımsızlığı giderir, Kolon ve meme kanserine karşı koruyucudur, Göz sağlığını ve görme yeteneğini korumaya yardımcıdır, Kolesterolu dengeler, Böbrek bozukluklarını onarmaya yardımcıdır, Astıma karşı faydalıdır, Mikropları öldürür, Kabızlığı giderir, Cilt sağlığı için faydalıdır, Cildi yumuşatır ve gençleştirir, Sağlıklı saçlar için gerekli olan vitamin ve mineralleri içermekte.

İçeriğindeki yüksek orandaki şeker nedeniyle kalori değeri fazla. 100 gram ağırlığındaki bir üzüm 71 kaloridir. Şeker ve karaciğer yağlanması olan hastalar üzüm tüketimi konusunda ölçülü olmalı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu