Vali Ustaoğlu'ndan Öğrencilere Karne Sürprizi
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, General Kemal Anaokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen karne töreninde öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu

Vali Ustaoğlu’ndan Öğrencilere Karne Sürprizi
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, General Kemal Anaokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen karne töreninde öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Vali İsmail Ustaoğlu, General Kemal Anaokulu ve General Kemal Ortaokulu’nda gerçekleştirilen karne töreninde öğrencilere karnelerini verdi ve onların sevincine ortak oldu. Ustaoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Yavrularımızın karne heyecanına ortak olmak istedik. Bugün ilimizdeki bin 24 okulumuzda 204 bin öğrencimiz karnelerini alıyorlar. Çok yoğun bir eğitim-öğretim dönemini geride bıraktık. Bizler de okullarımızın eğitim-öğretimde huzurun, güvenliğin sağlanması adına aldığımız tedbirlerle güzel bir dönem geçirdiğimize inanıyoruz” dedi.
Eğitimin Önemi Vurgulandı
Vali Ustaoğlu, geleceğin teminatı olan öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için verilen emeklere şükranlarını ifade ederek, “Sizlerin ektiği tohumlar yarın bir gün bizlerin oturduğu makamlarda, koltuklarda olacaklar, biz buna inanıyoruz. Bu anlamda Balıkesir’imiz eğitim ve öğretimde güzel bir performans sergiliyor. Gerek üniversite sınavında gerek liselere giriş sınavında gerçekten bizleri heyecanlandıran, duygulandıran, gururlandıran öğrencilerimizi mezun ediyoruz. Onlara ülkemizin geleceğini emanet ediyoruz” şeklinde konuştu.
“En Büyük Emek Öğretmenlerimizindir”
Öğretmenlerin ülkenin geleceğini hazırladığını belirten Ustaoğlu, “Ben ilkokulun beş sınıfını bir okulda okudum. İlkokul öğretmenim Trabzonluydu ve ben daha sonra Trabzon’da vali olarak görev yaptım. Ailenizden sonra hayata sizi hazırlayan, elinizden ilk tutan öğretmeniniz yıllar sonra sizi vali olarak görüyor. Ben inanıyorum ki sizlerin emek verdiği yavrularımız bir gün sizlerin eseri olarak birçok yere gelecekler. Sizler bizim gözümüzde çok değerli ve kıymetli sanatkarlarsınız, zanaatkarlarsınız; çünkü insan yetiştiriyorsunuz. Ülkenin geleceğini sizler hazırlıyorsunuz” dedi.
Öğretmenlere Şükran Mesajı
Vali Ustaoğlu, öğretmenlerin ülkenin geleceğini şekillendirdiğini vurgulayarak, “Bugün burada olan tüm arkadaşlarımızın her birinin güzel anıları, hatıraları vardır. Ben de inanın meslek hayatım boyunca her yaz memlekete gittiğim zaman muhakkak öğretmenlerimle bir araya gelirim.
Onlarla birçok hatıraları, anıları yaşarım. O açıdan onların gözlerindeki pırıltıyı, heyecanını görüyorum. Bir öğretmenin yetiştirdiği öğrencilerin bugünlere gelmesindeki duyguları kelimelerle anlatılamayacak kadar yoğundur. Sizler de aynı duyguları taşıyorsunuz, taşıyacaksınız. Bu açıdan güzel bir yaz tatili dönemi geçirip yeni eğitim-öğretim yılında aynı duygularla, heyecanlarla buralarda olacağınıza inanıyor hepinize iyi tatiller diliyorum” ifadelerini kullandı.
Sındırgı’da Öğrencilerden Kültürel Şölen
Bülten