“VALİMİZ ADAM GİBİ ADAMDI ÖTESİ YOK…”

“VALİMİZ ADAM GİBİ ADAMDI ÖTESİ YOK…”

Valiler kararnamesinin açıklanmasıyla birlikte Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın Antalya’ya atandığını duyan Balıkesir’in esnafı, pazarcısı, öğrencisi, genci, yaşlısı habere inanmak istemedi. Esnaf İsmet Duru “On numara valiydi gitmesine üzüldük” derken, çaycı çırağı Murat Dinç “Buraya bile geldi biz şaşırdık. Sanki bizden biriydi” dedi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcıyı öğrenciler de çok sevdi. Kimi öğrenciler Vali’yi babası yerine koydu, adına şiir okudu. Kimi öğrencilerse “okumayı onunla sevdik” dedi. Bazı eğitimcilerse “Okulumuza gelip gittiğinde öğrenciler etkilendi hafta boyunca Valiyi konuştular. Öğrencilerle iletişimi çok iyi kurdu. İçten ve samimi buldular” diyerek bıraktığı izlere değindiler.

BESOB Başkanı Fehmi Erdem Vali Ersin Yazıcı’nın gidişine esnaf camiası olarak üzüldüklerini belirtti. Valimizle ilgili söylenecek tek şey var oda “adam gibi adamdı ötesi yok” dedi. Balıkesir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (BESOB)Başkanı Erdem,” Esnaf odası başkanları ile bölge toplantılarında sayın valimiz gelip hep derdimizi dinledi. Esnaf teşkilatı ile iç içe oldu ve bölge toplantılarımıza katıldı. Bizim derdimizle dertlenip, sorunlarımızı çözmeye gayret etti. Burhaniye, Gönen, Erdek, Bandırma’da toplantılar yaptık daha bölge toplantılarımız devam ediyordu. Oda Başkanlarımız buluşmayı bekliyordu ki haberi aldık çok üzüldük. Valimizin gitmesi Balıkesir olarak çok büyük bir kayıp” dedi.

TC Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Tunahan Kurtkan, “Yaklaşık üç yıl önce idi, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı okulumuza gelmişti ve ben ilk kez bir vali ile karşılaştım, o gün “hayalleri olan insan başarı yolunda durdurulamaz” demişti ve eklemişti ‘kitap gençler! Hayatınızın en önemli değeri ve ona hayatınızda mutlaka yer açın” ben bir hayal kurdum o gün ve elime bir kitap aldım. Bugün elimde kitabım ve başarı yolunda hayallerim var. Balıkesir’de ki son öğrenci buluşması da yine bizimle oldu, sokağa çıkma iznimizin olduğu ilk gün, elimizde kitaplar valilik bahçesinde, sizinle paylaşımda bulunmak onur verici. Teşekkürler Sayın Valim. Yeni görev yerinizde yeni öğrencilere ufuk olacağınıza inanıyorum. Tıpkı bizlere olduğunuz gibi ”ifadelerine yer verdi.