GündemSiyaset

Vatandaş Bir Kez Daha Enflasyona Ezdirildi

Vatandaş Bir Kez Daha Enflasyona Ezdirildi

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, 4 kişilik ailenin açlık sınırının 2 bin 767, yoksulluk sınırının 9 bin 13 lira olduğuna işaret ederek, “Zamlarla vatandaş bir kez daha enflasyona ezdirildi. Türkiye ekonomisi iyi yönetilmiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı,artan işsizlik ve ayrıca yoksulluğu değerlendirdi. Türk-İş’in açıkladığı “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması”na işaret eden Başkan Sarı, “Araştırmaya göre, 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden ‘açlık sınırı’ bu ay için 2 bin 767 lira. Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve ayrıca benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen ‘yoksulluk sınırı’ ise 9 bin 13 lira olarak açıklandı.

17 gün sürecek ‘tam kapanma’ başlıyor. Esnaf dükkanını açamayacak. Seyyar satıcı, pazarcı, çiçekçi, gündelikçi olarak geçimini sağlayanlar işe gidemeyecek. Müzisyenler sanatını icra edemeyecek. Yani tam anlamıyla günlük yevmiye ile ayrıca geçinen emekçi, esnaf tam açlığa mahkum olacak.

100 TL’lik bayram ikramiyesi alan emeklimiz bir kez daha enflasyona ezdirildi. Her gün gelen zamlar vatandaşın belini büktü. Türkiye, ayrıca her geçen gün daha da yoksullaşıyor. İşsizlik artıyor. Kısacası ekonomi iyi yönetilmiyor” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu