Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Yalçın “Maden Ocağı İçin Önce Halk Oylaması Yapılsın”

Yalçın “Maden Ocağı İçin Önce Halk Oylaması Yapılsın”

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın Kalaycılar mahallesinde maden ocağı çalışmaları ile ilgili halkla konuştu. Konuyla İlgili olarak Yalçın, “Yörede yaşayanlara ve mülkiyet hakkı bulunanlara söz hakkı tanımadan, yani kamuya sormadan  kamu yararını gerekçe gösteren kararı anlayamadık.Bu konuda halk oylaması yapılmalı”dedi.

ALINAN BUKARAR SORGULANMALILAR

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın,”Kamu Yararı” gerekçesi ile tahsis amacı değiştirilerek mera üzerinde “Maden Ocağı” açılması ve bununda özel bir şirkete devredilmesinin Kamu Yararı ilkesi ile bağdaşmadığı açıktır. Kamu Yararı varlığının tespit edilmesi için halk oylaması yapılmasını talep ediyor, Kalaycılar Mahallesi halkının, haklı taleplerinin yanında olacağımızı söylüyoruz.”dedi.

“Kamu Yararı Gerekçesi Gerçeği Yansıtmıyor”

Yalçın, “Kalaycılar Mahallemizde; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Kamu Yararı” nı gerekçe göstererek, 3S Madencilik A.Ş. ye Mera ve ayrıca Orman alanlarında madencilik faaliyetlerine izin vermiş bulunmaktadır. Bu alanlarla kalmayıp etrafındaki tarımsal niteliği olan kişilere ait arazilerin de kamulaştırmasına ayni gerekçe ile karar vermiştir. Balıkesir de ki yerel iktidarın “Tarım ve Hayvancılığın Başkenti” “Türkiye’yi Doyuran sloganlarıyla tanımladığı ilimiz, maalesef sloganların anlamını yitirdiği bir hale dönüştürülmektedir.”dedi.

“Mahalleler Maden Çalışması İle Tozlanmadan Etkilenecekler”

Alınan kararla birlikte Naipli ve Kalaycılar Meralarının tamamının maden sahası içine alınabildiğini belirten Yalçın, “Proje kapsamında toplam 12 personelin çalıştırılacağı bizzat 3S Madencilik A.S. tarafından kayıtlara geçirilmiştir.Maden Sahası Naipli Mahallesine 760 m mesafede ve adını aldığı Kalaycılar Mahallesi’ne olan uzaklığı ise yaklaşık 1000m dir. Başta Kalaycilar ve Naipli olmak üzere Kabakdere, Beyköy, Adnan Menderes, Kuva-i Milliye Mahalleleri gibi yakın çevresi de, madende ki çalışmalar sırasında oluşacak patlatma, titreşim ve ayrıca tozlanmalardan etkilenecektir.”şeklinde konuştu.Nursima Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu