Köşe YazılarıBedia Uçak

Yasemin çayı ne işe yarar?

Yasemin çayı ne işe yarar?

 

Çiçekleri herkes sever. Yaseminde çiçekleri ile göz alıcı özelliğe sahip. Sadece güzelliği görsel değil kaynatılıp içildiğinde etkisi de bir o kadar güzel. Doğada yetişen birçok bitki sağlık için şifa kaynağı olma özelliğini taşıyor. Geçmişten günümüze Bitkilerin hastalıkları iyileştirmede, çeşitli problemlere iyi geldiği bilinir.

Bitkilerden elde edilen çaylar da uzun yıllardır alternatif tedavi yöntemleri olarak kullanılır. Bitki çaylarının stresi azaltmak, insana ,iyi hissettirmek gibi özelliklerinin yanında soğuk algınlığı ve hatta daha ciddi boyuttaki hastalıklara iyi gelme özellikleri bulunur. Bu çaylardan biri de muhteşem kokusuyla dikkat çeken yasemin çayı.

İlgili Makaleler

Bitki çaylarının güzel kokulu çiçeklerden elde edilenleri de oldukça sıklıkla tüketilmekte. Yasemin bitkisi de zeytingiller familyasından olan, beyaz ve çok güzel kokulu çiçekler açan bir bitki. Yasemin çayı genellikle bu bitkinin çiçekleri ile yeşil çay yapraklarının harmanlanması ile elde edilir.

Özellikle yasemin çayı zayıflatır mı, yasemin çayı cilde faydaları konuları merak edilmektedir. Yasemin çayı uyku getirir mi sorusu da sıklıkla araştırılan konular arasındadır. İşte bu soruların cevapları ve yasemin çayının faydaları:

 

Yasemin çayında yüksek oranda antioksidan bulunur. Bu da bağışıklığı güçlendirmesine ve kanser, tümör oluşumunun önüne geçebilmesine neden olur.

Vücuttan toksinleri uzaklaştırıcı etkisi vardır.

İçeriğindeki antioksidan nedeniyle yaşlanma belirtilerinin önüne geçerek daha genç bir cilt elde edilmesini sağlar.

Sakinleştirici özelliği vardır, özellikle güzel kokusu sayesinde sinirleri yatıştırma görevini üstlenir. Uyku problemi yaşayan kişilerin daha kolay uykuya dalmasını ve daha rahat bir uyku uyumasını sağlar.

Cilt için oldukça faydalı bir çay çeşididir. Güneş ışınlarının etkilerini azaltarak ciltte oluşabilecek lezyonların önüne geçer. Cildi besler ve cildin sıkılaşarak daha genç bir görünüm elde etmesini sağlar.

Metabolizmayı hızlandırır. Bu sayede zayıflamaya yardımcı olur.

Diyabet riskini önler.

Kalp sağlığı için faydaları vardır.

Virüs ve bakterilerle savaşma özelliği vardır. bu nedenle birçok viral ve bakteriyel hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılmaktadır.

Dikkatli tüketilmediğinde, kullanım miktarına dikkat edilmediğinde diğer tüm bitki çayları gibi yasemin çayı yan etkileri de olabilen bir çaydır. Bu nedenle tüketimine çok dikkat edilmeli ve tüketimi günde 1 ya da 2 fincanı geçmemelidir. Aynı zamanda yasemin çayı içeriğinde kafein bulunmaktadır. Kafeinin fazla tüketimi uykusuzluğa ve gerginliğe neden olabilmektedir. Bazı bünyelerde yasemin çayı içildiğinde kafeinin yan etkileriyle karşılaşılabilmektedir. Bitkilerden Gelen Şifa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu