GündemKöşe Yazıları

Yeni Yıl Ve Yeni Başlangıçlar

Yeni Yıl Ve Yeni Başlangıçlar

Bunca yıldır yazmama rağmen “neden yeni yıl ile ilgili bir yazım yok” diye düşündüm bu gün ve hemen oturdum bilgisayarımın başına. Oysaki umuttur yeni yıl, beklentidir, heyecandır ya da eskilerden kurtulmaktır sanki yaşanmamışlar gibi, unutmak istemektir üzüntü verenleri ve yeni dileklerle yeni başlangıçlar yapmaktır gelecek günler için. Biten yılın acı, tatlı yaşanmışlıklarını sevgi ile uğurlarken, ne getireceği bilinmez olan yeni yılı da sevgi ile karşılarız coşku içinde. Çünkü her ne kadar bilinmez olsa da içinde umut vardır hayata tutunduran.

Uzun yıllar önce, yüreğimdeki acı ile yeni yılı karşılarken arafta kalmıştım “şu an sevinmeli miyim yoksa üzülmeli miyim?” diye. Çünkü bir tarafım hüzün diğer tarafım sevinçti o an. Hüznüm, sevdiğimi giden yıla teslim etmemdendi, sevincim ise onun emaneti ile yeni başlangıçlara birlikte yelken açacak olmamdı. İşte o günden sonra ruhum kabulü öğrendi “olanı sevgi ile karşıla ve gideni sevgi ile uğurla. Her ne yaşanıyorsa bil ki senin hayrına. Ne kendini kaybet sevinçten, ne de kendini kahret üzünçten” Bu nedenle de her günün birbirinden değerli olduğunu düşünüyorum ve sağlıkla nefes aldığım her günü kendim için yeni yıl ve yeni başlangıç ilan ediyorum.

Elbette aile ve dostlarla karşılanan yeni yıl heyecanı, iyi dilekler, kucaklaşmalar ve hediyeleşmeler kolektif sinerji için yaşanan muhteşem anlar. Her ne kadar işin ritüel kısmı yeni bir takvim yılının karşılanmasını ifade etmese de, yarattığı motivasyonun gücü inkar edilemez. Çam süslemelerinden bahsettiğimi hemen anladınız değil mi? Karşı olmamakla beraber neyse ki artık plastik ağaçlar var da, bir günlük zevk için gerçekleri katledilmiyor. Aslında bu karışıklığın sebebi, yeni yıl ile Noel’in iç içe geçmiş olmasından kaynaklanıyor, tarihlerinin birbirine yakın olması nedeni ile sanırım.

İlgili Makaleler

Noel, Hristiyan âlemi için 24 Aralık arifesinde başlayan ve 25 Aralıkta kutlanan dini bir bayram. “Sevindirici Haber” anlamına gelen İncil’de İsa Peygamberin doğuşu ve Tanrı tarafından kurtarıcı olarak gönderildiği detaylı bir şekilde anlatılır. Noel günü yapılan etkinliklerle de Tanrı’nın aramızda, bizimle beraber olduğu tasvir edilir. Bu arada tüm Hristiyan arkadaş ve dostlarımın Noel Yortusu kutlu olsun.

Yeni yıl gecesinde nasıl bir duygu durumu oluşuyorsa, sanki bir gecede her şeyin değişeceği ve mutlulukların yeryüzünü saracağı inancı ile gülümsüyor yüzler. Aslında “her gün olsa dünya nasıl olur” diye düşünmekten kendimi alamadığım, enerjisi yüksek olan bu inanç sayesinde oluşuyor o kolektif sinerji ve tüm insanları etkiliyor. Harika değil mi?

Yeni yılda tüm dileklerimin bütünün hayrına olmasını diliyorum. Ve öncelikle yeni yılın, bilinçli farkındalık yılı olmasını istiyorum.  Yaşam alanımızda bulunan tüm varlıkların haklarının teslim edildiği, tüm evrende barışın hâkim olduğu, tüm inanların hem duygusal hem fiziksel kendini güvende hissettiği, adil bir paylaşımla hiç kimsenin açlıktan bahsetmediği, “mutlu insan, mutlu aile, mutlu çocuk” formülünün gerçek olduğu yeni bir yıla başlamanın, her birimiz için en önemli dilekler olduğundan eminim. Her şeyin gönlünüzden geçtiği gibi olması dileğimle ve sevgi ile mutlu yıllar…

Demet TOK

Şair/Yazar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu