GündemSiyasetTürkiye Gündemi

YSK Başkanı Yener: “AK Parti’nin 2, CHP’nin 1, MHP’nin 1, DEM Parti’nin 2 itirazı kabul edildi”

YSK Başkanı Ahmet Yener basın mensuplarıyla bayramlaştı

YSK Başkanı Yener: “AK Parti’nin 2, CHP’nin 1, MHP’nin 1, DEM Parti’nin 2 itirazı kabul edildi”

YSK Başkanı Ahmet Yener basın mensuplarıyla bayramlaştı

Ramazan Bayramı dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin itiraz süreci çerçevesinde AK Parti’nin 2, CHP’nin 1, MHP’nin 1 ve DEM Parti’nin 2 itirazının kabul edildiğini aktardı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, YSK’da gerçekleşen bayramlaşma toplantısında basın mensuplarına seçim süreci hakkında bilgi verdi. Yener, basın mensuplarının da YSK personeliyle beraber mesai yaptığını belirterek, YSK personeline sağlanan imkanların basın mensuplarına da sağlandığını ifade etti.

Yerel seçimlerdeki itiraz sürecine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Yener, il ve ilçe seçim kurullarının kararlarına yapılan itiraz sürecinin tamamlandığını ve olağanüstü itiraz sürecinin 14 Nisan tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Ak Partinin 2 Chpnin 1 Mhpnin 1 Dem Partinin 2 Itirazi Kabul Edildi

İtiraz sürecinin normal seyrinde devam ettiğini belirten Yener, kurulun gündemine gelen ve kamuoyunun yakından takip ettiği itirazlara ilişkin bilgilendirmeleri yaptıklarını söyledi. Yener, AK Parti, CHP, MHP ve DEM Parti’nin itirazlarının kabul edildiğini belirtti.

Şu ana kadar yapılan itirazlara ilişkin bilgi veren Yener, AK Parti’nin 2, CHP’nin 1, MHP’nin 1 ve DEM Parti’nin 2 itirazının kabul edildiğini aktardı. Yener, seçimin yenileneceği bölgelerin de olduğunu ve bu bölgelerin 2 Haziran’da seçimlere gireceğini söyledi.

Son olarak, Yener, YSK’nın Dünya Seçim Organları Birliği A-WEB tarafından ödüllendirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, seçim sürecinde emek veren herkese teşekkür etti.

MHP’den CHP’ye bayram ziyareti

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu