Antibiyotik Yerine Bitki Çayı İçin
Antibiyotik Yerine Bitki Çayı İçin
Herşeyin azı karar çoğu zarar. Eskiden hastalandığımızda hemen antibiyotikle iyileşme yolunu seçer olmuştuk.Ardından yapılan birtakım açıklamalarla antibiyotik kullanımının sık kullanımının zararlı olacağı yönünde açıklamalar duymaya başladık.Şimdi çook dha eskilee gitsek antibiyotiksiz günlere…Henüz antibiyotiğin adını bile duymadığımız zamanlarda eskiler ne yapıyor muş dersiniz.Günümüzde bile hala aynı tavsiyelerde bulunan ancak hiç vazgeçilmeyen bitkilerden bahsediyorum.
Bugün Pınar grup’un bitkisel içeceklere dönük bilgi paylaşımını sizlerle paylaşıyorum. Grip ve soğuk algınlığının günümüzde kesin bir tedavi yöntemi olmamasına rağmen doğru seçilen bitki çaylarının iyileştirici etkisinin olmasının yanında vücuttaki toksinlerin de atılmasını kolaylaştırdığı biliniyor.
Tıp dünyasında da kabul gören bitkilerin yararlarından faydalanabilmek için doğru kullanımı, tüketilme şekli, miktarı gibi noktalara dikkat etmek gerekiyor. Doğru ve yerinde kullanılan bitki çayları adeta doğal antibiyotik oluyor. İçtiğimizde bize ilaç kutumuzu unutturacak ekinezya, zencefil, ıhlamur, nane gibi bitkiler hem bağışıklık sistemimizi güçlendirecek hem de soğuk algınlığımızı kolaylıkla savuşturmamızı sağlayacak.
Grip ve Soğuk Algınlığı Devası Bitki Çayları
İşte sizi soğuk kış günlerine karşı hazırlayıp bağışıklık sisteminizi güçlü tutacak, grip ve soğuk algınlığına iyi gelecek bitki çaylarından bazıları .
Ekinezya Çayı
Bilimsel araştırmalar, ekinezyanın bağışıklık sistemini güçlü, sağlıklı tuttuğunu ve grip virüsü gibi ortak patojenlere karşı koruyucu olduğunu göstermektedir. Ekinezya çayını yalnızca soğuk algınlığına yakalandıktan sonra değil, yakalanmadan önce de koruyucu olarak tüketmek tavsiye ediliyor.
Nane-Ihlamur Çayı
Boğazları yumuşatan ıhlamur, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olarak kullanılıyor. Terletici ve rahatlatıcı etkisi de grip ve soğuk algınlığının tedavisine yardımcı oluyor.Nane ise etkin maddesi mentol sayesinde nefes açıcı ve iyi bir balgam söktürücüdür. Boğaz ağrısını yatıştırarak kuru öksürüklerin de geçmesine yardımcı olur. Ihlamur ile yapılan çay dışında halk arasında bilinen şekilde nane-limon çayı da tüketilebilir.
Zencefil Çayı
Soğuk algınlığı, grip, baş ağrıları ve adet ağrıları için yüzyıllardır kullanılan zencefil terlemeye yardımcı olarak bakteri ve mikropların vücuttan atılmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirici mucizevi bitkilerden olan zencefilin çayını sade ya da bal ve limon eşliğinde içebilirsiniz.