Armutlu, sakinleri tarım ve hayvancılıkla geçiniyor

Armutlu, sakinleri tarım ve hayvancılıkla geçiniyor

Büyükşehir Merhaba Gazetesi, Mahalle Muhtarlarının sorunlarını, taleplerini gündeme getirmeye devam ediyor. Bu haftaki Muhtar konuğumuz Sındırgı’ya bağlı Armutlu Kırsalı Muhtarı Süleyman Zeyrek oldu. Muhtar Zeyrek, konuşmasında Mahallesinin sorunları, beklentilerini anlatırken, Mahalle sakinleri de düşüncelerini Gazetemizle paylaştı

180 haneli Armutlu Mahallesinde yaklaşık 500 vatandaş yaşıyor. Mahalledeki 8 Öğrenci, taşımalı Eğitim ile Sındırgı’ya gidiyor. Mahalleli, geçimini salatalık, domates, biber ekerek, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştirerek sağlıyor. Armutlu’dan tanınmış kişi olarak Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan çıkmış. Muhtar Süleyman Zeyrek, Mahallede yaşayanların çoğunun yaşlı kişi olduğunu söyledi.

Muhtar Zeyrek, Mahalle olarak Büyükşehir ve Sındırgı Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduğunu dile getirdi. Mahallede kışın çok az elektrik kesintisi yaşandığını, TEDAŞ’ın arızaya kısa sürede müdahale ederek, mağduriyeti giderdiğini anlatan Zeyrek, Mahallede çöplerin Salı günleri düzenli olarak toplandığını, yazın ihtiyaç halinde Cuma günleri de toplandığını anlattı. Kışın Mahallede düğünlerin, nişanların, sünnet cemiyetlerinin, hayırların Düğün salonunda yapıldığını anlatan Zeyrek, Yaz aylarında kullandıkları meydanın üstünün kapatılmasını istedi.

Muhtar Zeyrek, konuşmasında Armutlu’nun Sındırgı’ya, 20 kilometre uzaklığında olduğunu belirterek, yapımı devam eden Armutlu- Sındırgı arası yeni yolun tamamlanması halinde mesafenin 8 kilometreye düşeceğini ifade etti.

İlk defa Muhtar seçildiğini anlatan Zeyrek, Mahallede yaşayanların yüzde 80’nin emekli olduğunu ifade etti.

Mahallede üretilen sütün anlaşmalı Fabrikaya verildiğini, Mahallede oyun parkı, yeşil alanın olduğunu, parke, kilit taş çalışmaların devam ettiğini anlatan Zeyrek, Mahallenin sulama göletine ihtiyacının olduğunu söyledi.

Mahalleden Üniversiteye giden 20 kişinin olduğunu, Sındırgı Belediyesinden Mahallenin işleri zamanında yapmasını beklediklerini dile getiren Zeyrek, “Mahallenin içme suyu yeterli. Ancak Yaz aylarında depo yetmiyor. Büyükşehir’den daha büyük bir depo yapmasını istiyoruz” dedi.

Zeyrek, gençlere okumalarını, spor yapmalarını, mutlaka yabancı dil öğrenmelerini önerdi.

“Su bedeli 8 lira, fatura 32 lira”

Mahallede görüştüğümüz Vatandaşlar, Büyükşehir BASKİ’den şikayetçi. Mahallenin su şebekesinin 20 yıl önce kendileri tarafından yapıldığını, Balıkesir ilinin Büyükşehir olmasının ardından BASKİ tarafından vatandaşların su abonesi yapıldığını, abonelik için 150-200 lira gibi bir para alındığını belirten vatandaşlar, abone bedelinin yüksekliğinden şikayetçi olduklarını dile getirerek, “8 liralık su kullanan bir vatandaşın faturası 32 lira olarak geliyor” dediler.