Bandırma’da Rüşvet ve Veri Operasyonu: 7 Tutuklama

Balıkesir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda rüşvet ve kişisel verilerin usulsüz kullanımı iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 7’si tutuklandı.

Bandırma’da Rüşvet ve Veri Operasyonu: 7 Tutuklama
Bandırma’da Rüşvet ve Veri Operasyonu: 7 Tutuklama

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bandırma KOM Büro Amirliğince (KOM) yürütülmekte olan Rüşvet, Kişisel Verileri Hukuka Aykırı olarak Verme veya Ele geçirme suçu soruşturması kapsamında,

Aralarında Tapu Müdürlüğünde görevli Müdür Yardımcısı, Müteahhit, Emlak Danışmanı, İnşaat ofis çalışanları, Arzuhalcilerin bulunduğu şahısların 3. şahısların bilgileri ve izinleri olmaksızın kişisel verilerini ele geçirme, (taşınmaz, adres, telefon, hisse vb.) iş ve işlemlerde öncelik ve kolaylık sağladıkları tespit edilen (15) şahsa yönelik, 31.03.2026 günü Balıkesir Bandırma merkezli (3) ilde, Bandırma, Gönen, Erdek, Biga (Çanakkale), Gebze (Kocaeli), ilçelerinde (15) adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir.

Bandırma’da Rüşvet ve Veri Operasyonu: 7 TutuklamaEş zamanlı operasyon: 15 gözaltı

Operasyon kapsamında (15) şahıs gözaltına alınmış, yapılan ev ve işyeri aramalarında, 15 adet cep telefonuna incelenmek üzere el konulmuş, çeşitli ajanda evrak ve dokümanlar ele geçirilmiştir.

Bandırma’da Rüşvet ve Veri Operasyonu: 7 Tutuklama7 şüpheli tutuklandı

03.04.2026 günü Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen (15) şüpheli şahıstan (1) şüpheli Savcılıkça serbest kalmış, (7) şüpheli Adli Kontrol şartıyla serbest kalmış, (7) şüpheli tutuklanmıştır.

Kaynak: EGM-Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü
operasyon tutuklama rüşvet