Köşe Yazıları

BALIKESİR BU BAYRAMI NASIL GEÇİRECEK?

Bir bayramı daha sevdiklerimizden ve sevenlerimizde uzak geçirdiğimiz günler. Sokağa çıkma kısıtlaması yok birbirimize gidip gelebiliriz ancak pandemi dönemi hala geçmiş değil. Bu bayramlaşmalar yine mesafeli olacak. Kontrollü sosyal yaşam bize hiç birşeyin eskisi gibi olmayacağını söylüyor.

Peki bayramlaşmalar yerini neye bırakacak?

*Sosyal medya’ya , Cep telefonları ile mesajlaşma yönetimi ve arayıp konuşmaya…

İlgili Makaleler

Çarşı Pazarda hareketlilik ne durumda?

*Bayram hareketliliği sadece gıda tüketimine yansıdı. Eskiden olduğu gibi konfesiyon mağazaları AVM’ler dolu değil. İnsan hareketliliği var ancak geçmişe kıyasla esnafa göre etkin bir alım sergilenmiyor.

İnternet üzerinden alışveriş ne durumda?

*İnternet üzerinden alışverişe pandemi boyunca ilgi gösterildi. Bu ilgi karşısında sürecin içindeyken bile ayakkabı, kıyafet alma telaşındasınız denilerek tepki gösterenler oldu ancak hala internet alışverişi revaçta.

Kurban Bayramında ne yapılacak, Balıkesir Kurban Bayramını nasıl geçecek?

Bu bayram mezbahalarda kesim gerçekleştirilecek. Pandemi nedeniyle bahçe, dere kenarı ,yol kenarı vb.. yerlerde kesim yasak. Kurban kesecekler randevu sistemi ile kurbanlarını kestirip kontrollü olarak etlerini alacak ve dağıtımını yapacak.

Balıkesir’de Bayramda Yollar

Balıkesir’de etkin bir trafik denetimi gerçekleştirilecek. Özellikle trafiğin yoğun olacağı körfez yolunda ve Manisa Balıkesir yolu arasında denetimler sırasında bilgilendirmeler yapılacak ve pandemi süreci hatırlatılarak bilgi verilecek. Kazalara karşı maket polis jandarma araçlarına bakımlar yapıldı üst lambaları etkin görünür şekilde sürücülere kuralları hatırlatmış olacak.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu