Köşe Yazıları

Balıkesir Günleri

Balıkesir Günleri

Havaların ısınması ile birlikte Balıkesir sokakları canlanmaya başladı. Genellikle sokak ve caddeleri dolduran Üniversite öğrencileri gözlemlenirdi ancak bu kez şehrin 7’den 70’e yaşayanları daha çok ön plana çıktı. Üniversite öğrencileri bayram öncesi memleketlerine gittiler.

Balıkesir’de her değişim hemen fark ediliyor Öğrencilerin varlığı ile daha da canlılık kazanan cadde ve sokaklar şimdi yerli vatandaşların gezinti noktaları oldu.

Havaların güzel olmasıyla en çok kalabalık olan yerler oturma alanlarının bulunduğu yerler. Başta çarşı merkezinde Zağnospaşa civarı olmak üzere Ali Hikmet Paşa Meydanında ve Milli Kuvvetler Caddesi üzerindeki bankları hep dolu görürsünüz. Alışveriş yapmak için yada yürüyüş için dışarıya çıkanların dinlenme yerleri olan banklar hep dolu olur. Hatta Milli Kuvvetler Caddesindeki saksılar bile bank görevi görür özellikle yaz günlerinde…

İlgili Makaleler

Son yıllarda meydanlarında yapılmasıyla birlikte buralardaki banklarda her gün dolu oluyor. Şeyh Lütfullah Cami önünde Salih Tozan Merkezi önünde banklar her zaman dolu. Şehrin yaşayanlarının kattığı cıvıl cıvıl görüntü güneşli havaların adeta papatyadan örülü birer tacı gibi…

Atatürk Parkı son yıllarda ciddi değişim gösterdi. Yenilenen haliyle birlikte buraya giden Balıkesirliler daha çok şehrin merkezini tercih etmeye başladı. Parkta ise şehir dışından gelen ve Balıkesir’e yerleşen vatandaşlar yoğunluklu olarak geliyor. Ayrıca Gümüşçeşme mahallesi ve Gündoğan mahallelerinde oturanlarda yine bu parkı kullanıyor .Park içinde son derece modern oyun alanları, yürüyüş yolu ve temiz bir görüntü hakim.

Grip Vakası

Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu