Özel Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesir’de Kahvehane Trendleri Değişiyor 

Balıkesir Umumi Kahveciler, Gazinocular ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Bülent Bilir, Balıkesir'deki kahvehaneler hakkında bilgi verdi. 

Balıkesir’de Kahvehane Trendleri Değişiyor

Balikesirde Kahvehane Trendleri Degisiyor 1 1
Balıkesir’De Kahvehane Trendleri Değişiyor 

Kahvehaneler Gelişiyor

Başkan Bilir, odalarına üye olan kahvehane sayısının ise 1200 olduğunu ifade etti. Bu üye sayısının içinde yaklaşık 300 çalışanın bulunduğunu belirten Bilir, ayrıca internet kafeler, kafeteryalar ve playstation oyun salonlarının da toplam üye sayısına dahil olduğunu belirtti.

Kahve Kültürü ve Değişen Trendler

Kahve kültürüne ilişkin görüşlerini paylaşan Bilir, kahve kültürünün geçmişten gelen bir kültür olduğunu vurguladı. İnsanların istişare, sohbet ve toplantılar için kullandığı mekanların zamanla günün stresini atma, eğlenme ve arkadaşlarla buluşma yerlerine dönüştüğünü ifade etti. Son dönemlerde kahvehanelerin biraz daha geliştiğini ve kafeterya tarzına dönüştüğünü belirten Bilir, gençlerin bu alanları daha çok tercih ettiğini söyledi.

Balikesirde Kahvehane Trendleri Degisiyor 1 2
Balıkesir’De Kahvehane Trendleri Değişiyor 

Kadınların Kahvehanelere İlgisi Artıyor

Kahvehanelere olan ilginin artmasıyla birlikte, kadınların da bu mekanları ziyaret ettiğini ve hatta bazılarının çalıştığını belirten Bilir, bu durumun ekonominin değişmesiyle birlikte kahvehanelerin işlevinin evrim geçirdiğini gösterdiğini ifade etti.

Güncel Konular ve Kahvehane Sohbetleri

“Kahvehanelerde artık sohbet ve güncel konular konuşuluyor” diyen Başkan Bilir, kahvehanelerde en çok güncel konuların konuşulduğunu ifade etti. İran-İsrail sorunu gibi uluslararası meselelerden, yerel seçimlere kadar birçok konunun kahvehane sohbetlerinin ana konusu olduğunu belirtti.

Haber: Buse Tuncay

Balıkesir’de Geleneksel Zanaatların Yolculuğu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu