Balıkesirli Yemeğini Tepsisinde Yiyor
Balıkesir'in Sındırgı ilçesine bağlı kırsal Cüneyt Mahallesi'nde 9 yıldır devam eden anlamlı bir gelenek sayesinde, Ramazan ayında evlerde yemek pişirilmiyor.

Balıkesirli Yemeğini Tepsisinde Yiyor
Tepsilerde sunulan ve hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan iftar yemekleri, gönüllüler tarafından mahalledeki yaşlı vatandaşlara ulaştırılıyor.
Cüneyt Mahallesi’nde Ramazan Dayanışması
Mahalle sakinlerinin büyük çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu Cüneyt Mahallesi’nde, iftar saatinde sıcak yemekler kapı kapı dağıtılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
Bu gelenek, mahalledeki yardımlaşma ruhunu güçlendirirken, yaşlı vatandaşların Ramazan ayında yemek hazırlama zahmetinden kurtulmasını sağlıyor.
Gelenek Devam Ediyor
Cüneyt Mahallesi Muhtarı Sadettin Karanfil, bu uygulamanın 9 yıldır sürdüğünü belirterek, “Mahalle sakinlerimiz bu uygulamadan çok memnun. Hayırseverlerin destekleriyle bu geleneği sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Gönüllülerden Büyük Destek
İftar yemeklerini hazırlayan aşçı Evren Yalçın ise, “Biz burada büyük bir aile gibiyiz. Yaşlılarımızın duasını almak ve onlara hizmet etmek bizim için büyük bir mutluluk” ifadelerini kullandı.
Sındırgı’da gönüllüler tarafından sürdürülen bu dayanışma örneği, Ramazan ayının manevi atmosferini güçlendirirken, toplumsal birlik ve beraberliği de pekiştiriyor.
AA