Başkan Seferbey “Balıkesir Yardımsever Şehir”
Balıkesir Anneler Derneği Başkanı Zekiye Seferbey, dernek çalışmaları ve sosyal yardım projelerinin önemine değindi.

Başkan Seferbey “Balıkesir Yardımsever Şehir”
Derneğin, Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatmaya devam ettiğini belirten Seferbey, “Kimse aç kalmasın, özellikle çocuklar açlıkla ağlamasın” diyerek yardımların önemine vurgu yaptı. Ayrıca Balıkesirli iş adamları ve esnafın desteğini görmek istediklerini belirtti ve destek talebi artmalı”dedi.
“Balıkesir Yardımsever Bir İl”
Geçtiğimiz günlerde dernek kongresini gerçekleştirdiklerini belirten Zekiye Seferbey, mevcut ekipleriyle yardım faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini ifade etti. Tekrar başkan seçilen ve 33 yıldır başarılı bir şekilde görevini yerine getiren anneler Derneği Başkanı Zekiye Seferbey, şehrin de çoğu anlamda büyük bir dayanışma örneği sergilediğini söyledi.
1500 TL’lik Yardım Kartları Dağıtılıyor
Balıkesir Anneler Derneği Başkanı Zekeriye Seferbey: ‘’Balıkesir Anneler Derneği olarak , ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek için 1500 TL değerinde market alışveriş kartları dağıtarak gıda ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyoruz. Dernek, muhtarlarla da işbirliği yaparak en fazla ihtiyaç duyan ailelere ulaşmayı hedefliyor’’.
“Kimseyi Geri Çevirmiyoruz”
Gıda, giyim ve temel ihtiyaç yardımları konusunda yoğun talepler aldıklarını belirten Seferbey, şu ifadeleri kullandı: “Gelen herkese yardım etmeye çalışıyoruz. Kimseyi kapıdan geri çevirmek istemiyoruz. İnsanlar bize giyim, gıda, yağ, tuz, salça gibi temel ihtiyaçlar için başvuruyor. Her şeyin fiyatı arttı ama biz elimizden geleni yapıyoruz. Bir yere gittiğiniz ve salça götürdüğünüzde bile çocuklar ne kadar mutlu oluyor’’.
8 Mart ve Anneler Günü Etkinlikleri
Balıkesir Anneler Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için de çeşitli etkinlikler düzenliyor. Belediye başkanının eşi tarafından verilen iftar davetine katılacak olan dernek üyeleri, aynı zamanda şehrin farklı noktalarında stantlar açarak el emeği ürünleri satışa sunacak.
Anneler günü öncesinde Ankara’daki kongrede genel başkan seçimlerine katılacağını belirten Seferbeyi Mayıs ayında kutlanacak Anneler Günü için de şimdiden hazırlıklar yapıldığını belirtti. Konuşmasında: ‘’‘’Zübeyde Hanım’ın anamızı da, ziyaret edeceğiz. Programlar varsa programlara katılacağız. Belediyenin de. Belediyenin vermiş olduğu stand var bize. Orada satış yapacağız. Orada 3 gün stanta gidip geleceğiz. 8 Mart, 9 Mart, 10 Mart galiba. Vermişler stantımızı, hazırlayacaklarmış her şeyi. Biz sadece satış yapacaklarımızı götüreceğiz. Bizim adımızı da bir üyemiz yapacak olacak satış. O nedenle 8 Mart böyle. Zübeyde Anamızı, atamızı ziyaret edeceğiz. Ama burada da çalışacağız’’dedi.
“Bizim Tek Amacımız Yardım Etmek”
Siyasetten uzak, tamamen insani yardım odaklı bir dernek olduklarını vurgulayan Seferbey, “Ben sadece bir anneyim, siyasetle ilgilenmiyorum. Tek amacımız ihtiyaç sahiplerine ulaşmak. Balıkesir halkının da bu dayanışma ruhuna sahip olması bizi mutlu ediyor” dedi.
Balıkesir Anneler Derneği, 75 üniversite öğrencisine burs vererek eğitime de destek oluyor. Lise, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine de giyim yardımları yapan dernek, öğrencilerin geleceğini güvence altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
Son Söz: “Çocuklar Aç Kalmasın!”
Zekiye Seferbey, yardımseverlere seslenerek, “Benim için en önemlisi, hiçbir çocuğun aç kalmamasıdır. Ne yaparsak yapalım, onlara bir gelecek bırakmalıyız. Hep birlikte yardımlaşma ruhunu güçlendirmeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Anneler Derneği Başkanı Zekiyye Seferbey’den Anlamlı Çağrı
Anneler Derneği Başkanı Zekiye Seferbey, son olarak ihtiyaç sahipleri için yapılan yardımların önemine dikkat çekerek vatandaşlara Ramazan ayında anlamlı bir çağrıda bulundu. Seferbey, “Vatandaşımız lütfen unutmasın. Bir kuruş dahi bizim için değerli, bir erzak, bir kart bile geçerli. Lütfen kendiniz elinizle de verebilirsiniz gelip buraya. Fitrenizi, zekâtınızı elinizle verebilirsiniz. Bu kadar söylüyoruz size. Saygılarımla bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Nursima Akyürek