Köşe Yazıları

Bir Limon Bir Su Mucizesi

Bir Limon Bir Su Mucizesi

Limon ve su özellikle yaz mevsiminin yaşandığı bugünlerde hep yanınızda olsun.Kıymetli okurlarım bugün daha önceleride bazı tariflerle detoks suyu hazırlama üzerine bilgiler vermiştim sizlere.İşte bir bilgi daha benden size bu bilgileri uzmanına sorarak yazdığımıda hemen hatırlatayım. Detoks suyu geceden hazırlanır. 1 litre suyu sürahiye alıp içine limon, tarçın ve maydanoz ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp buzdolabında veya odada sabaha kadar bekletin. Ertesi gün, 1 litre detoks suyunu her saat başı birer bardak içip bitirin.

Su ve limonlu detoks suyunun yanında içine farklı malzemeler koyarak daha farklı sonuçlar elde edebileceğiniz detoks sularıda mevcut.Örneğin;Kokusuyla oldukça cezbedici olan bu tarifi hazırlamak oldukça kolay! Bir sürahi dolusu suyun içine yıkayıp dilimlediğiniz elmaları ve 1-2 adet çubuk tarçını eklemeniz yeterli. Yağ yakıcı bir etki istiyorsanız suyu elma dilimleri yerine 2 kaşık elma sirkesi ile hazırlayabilirsiniz.

Hazırlanışı

Limon ve salatalığı iyice yıkayıp kabuklarıyla birlikte dilimleyin. Sürahi veya şişeye su, limon, salatalık ve naneyi alıp iyice karıştırın. Kapağını kapatıp en az 5 saat veya geceden sabaha kadar bekletin. Detoks suyundaki malzemeler içinde kalacak şekilde, gün boyunca özellikle öğünlerden önce bir bardak olmak üzere, uyanıp uyuyana kadar olan sürede detoks suyunu içip bitirmelisiniz.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu