Bulaşık Makinelerimizin Bizi Yarı Yolda Bırakmasına İzin Vermeyelim

Sebiha Şener

Sebiha Şener

Tüm Yazıları

Doğru düzgün temizlenmemiş bulaşıklar ve tıkanan boruların sorunları asla bitmez. Yıpranmış bulaşık makinemizle başa çıkmamızı sağlayan ve makinemizin ömrünü uzatacak harika ipuçları. Bulaşık makinesinden en iyi verimi almak için neler yapabileceğimiz bazı araştırmaları derledim.

Her şeyden önce satın aldığınız bulaşık makinesinin kullanım kılavuzunu ilk önceliğiniz olarak okuyun.

“Birde açıp kılavuz mu okuyacağım?” Demeyin. Açın ve okuyun. Bulaşıkları hangi şekilde doldurursak verimli olur. Nasıl dizmeliyiz ki bardak ve tabaklarımız kırılmasın. Ya da nasıl koyalım ki temiz ve güzel yıkansın. Bulaşıklardaki kiri aldırmak doğru mu? Ya da aldırmadan koymak ne kadar doğru? Bütün bu soruların cevaplarını bulmak ve doğru şekilde kullanmak için mutlaka okuyalım.

Bulaşık Makinelerimizin Bizi Yarı Yolda Bırakmasına İzin Vermeyelim

Bütün işi makineden beklemeyelim. En az ayda 1 kere de olsa derinlemesine temizleyelim.

“Ay, yok zaten yıkamak için var. Kendini temizler derseniz hatalı bir düşünceye kapılmış olursunuz. Sonuçta makine kendini değil. Bulaşıklarımızı yıkıyor. Zaman zaman yemek kalıntıları filtrelerin arasına sıkışıp kalması, zamanla bu yemek kalıntıları kuruyup kokuya neden olması demek. Bu da bir sürü bakteridir. Pervaneler önemli göreve sahiptir. Zamanla aşınmaya uğrayabilir. Böylelikle birleşim yerleri açılmaya başlar. Dahası, deliklerine bir yemek kalıntısı kaçtığında suyun akmamasına neden olur.

Bulaşık makinesinin kapağını açtığınızda pis bir koku burunuzu tırmalıyorsa bunu mutlaka deneyin.

Makinenin kapağını açıp, taban kısmına karbonat serpin. Ardından, hızlı bir programda makinenizi boş bir şekilde çalıştırın. Bunu yaptıktan sonra etrafa yayılıp burunuzu tırmalayan pis kokular gidecektir.

Bulaşıkların üzerindeki yemek artıklarını aldırdıktan sonra makinenize dizin.

Bu da bir şey mi? Diyebilirsiniz. Buda mı var da diyebilirsiniz? Fakat bu hatayı çoğumuz bende dahil olmak üzere sık sık tekrar ediyoruz. Örneğin, yorgun olduğumuzda, acelemiz olduğunda vs. gibi zamanlarda… Bulaşıkları durulayıp makineye dizmek değil amaç. Sadece, yemek kalıntılarını temizlemek. Filtreleri, delikleri vb. yerlerle yemek artıklarının tıkanmasının önüne geçmek. Böylelikle az su, doğru ve sağlıklı bir iş yapmış oluruz.

Bulaşıklarınızı düzgün dizdiğinizden emin olun.

Makinemizi her yanlış dizdiğimizde zamanımızdan, paramızdan dahası enerjiden oluyoruz. Önemli olan yerleştirmek değil. Önemli olan makinenin düzenine göre yerleştirme yapmamız gerekmektedir.

Eminim ki okurlarım doğru bir şekilde yapılması gerekeni yapıyorlardır. Ben yine de belki unuttuklarımız varsa hatırlatmak istedim. Hoşçakalın…

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın…

köşe yazıları sebiha şener Bulaşık Makinelerimizin Bizi Yarı Yolda Bırakmasına İzin Vermeyelim