Köşe Yazıları

ÇALIŞMAK AMA NASIL?

Sevdiğiniz işleri yapın ve hayattan daha çok zevk alın. İnsanlar seçtiği veya zorunlu olarak tercih ettiği işlerde mutsuz olup çevrelerini de mutsuz edebiliyorlar. Sevdiğiniz işi yaparak azda olsa para kazanırsanız alacağınız her kuş bir ikramiyedir. Neyi sevdiğinize karar verin ve yaptığınız işte sürekli lanet okuyarak birşeyler yapmayın. Moral ve motivasyon içinde bulunduğumuz pandemi döneminde de önem taşıyor.

Sevgi emektir boşa harcamayın, israf etmeyin .Değerler çabuk yitirilmemeli kıymet bilip bir ömür yanımızda taşıyabilmeliyiz. Bugün yaşadığımız pandemi sürecinde hayatı dolu dolu yaşamak artık mümkün değil kısıtlı yaşamlarda yapılacak işse basit. Bu konuda bugün sizler için geçmişe dönük hikayelerden birinde şöyle diyor.  700 yıl sonra bugüne dönüp baktığımızda pek de fazla bir şey değişmemiş gibi…

HASTALIK VAKTİ NE YAPMALI?

1400 lü yıllarda tabip sabuncu Şerafeddin efendi, Mücerrebname adlı eserinde yaşanacak her hangi bir salgın durumunda neler yapılması gerektiğini şöyle anlatıyor:

Elleri güzelce yıka

Kalabalığa girme

Uzaktan selamlaş

İyi ye iyi iç

Hasta isen yat

Dışarı çıkma, çıkarsan da  yüzünü ört

Sevmek önemli dedik ya işinizi, aşınızı, ailenizi, arkadaşınızı, çevreniz, insan olmayı seven her dertten de arınıyor aslında. Mesela İngiliz başbakanı ne dedi bu süreçte “bazılarınız sevdiklerinden erken ayrılacak “ Bu mudur …Kim nereye nasıl gittiğini bilmeden ortalıkta dolaştı durdu sonrası malum sonuçlarla…

İnsanın hem birey olmaya hem de aidiyet hissi geliştirmeye ihtiyacı var. Bu iki uç arasında bir yerlerde durur ve bazen de iki uç arasında salınıma uğrar. Denize düşmüş her canlı tutunmak ister. Bazen de tutunduğu dalı bırakıp güvenli mesafe içinde tek başına yüzmek. Ancak tutunduğu dal güvenli alanda onu beklemeli sevdiklerimizi sevenlerimizi her dönemde yalnız olmadıklarını hissettirmek yaşamada sıkı sıkı bağlanmalarını sağlayacak diğer bir etken olacaktır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu