GündemKöşe Yazıları

Daha Verimli Çalışmak Nasıl Mümkün Açıklıyorum

Daha Verimli Çalışmak Nasıl Mümkün Açıklıyorum

Pandemi ile değişen hayatlar iş yaşamını da etkiledi. İş veriminde düşüş gözlemlenirken verimli olmanın etkilerindeki pozitif enerji ile birkaç hatırlatma yapmak istiyorum.

Hem kendimizi hem de işverenini mutlu etmek motive olmak elimize. iş yaşantımızdaki verimliliği artıran ve ayrıca günlük alışkanlıklarımıza olumlu etki edecek iyileştirmeler kendimizin de mutluluğundan geçiyor. Peki nasıl?

Güne başlamadan yapılması gerekenlere konsantre olun. Verimli çalışmak kaliteli uykuyla doğru orantılı. Biliyoruz ki bağışıklığı güçlendiren önemli nedenler arasında düzenli uyku. Uyku düzeni aynı zamanda çalışma verimliliğini etkileyen en önemli unsurların başında geliyor. Ulusal Uyku Vakfı tarafından yapılan araştırmaya göre; yetişkin bir bireyin günlük 7 ila ayrıca 9 saatlik bir uyku süresine ihtiyaç duyduğunu araştırmalarla kanıtlıyor.

Motivasyonunuzu arttıracak çalışma ortamı hazırlayın.Masanızda dağınıklık olmasın ancak sizi motive eden ayrıntılar olsun. Bu ne olabilir? Sizi mutlu eden bir çiçek yada sevdiğiniz bir fotoğraf.Sevdiğiniz bir kalem yada hediye…Motivasyon konusunda yapılmış  bazı araştırmalar, bir ofisi estetik açıdan mutlu edecek aksesuarlarla donatmanın verimliliği yüzde 15’e kadar artırabileceğini göstermiş.O halde ne istiyorsak o hale getirerek motivasyon ve verimliliğimizi arttırabiliriz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu