Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı PTT AŞ tarafından 2002'de, "2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası" düzenlendi. Düzenlenen kampanyada, yazılan mektupların adreslere ulaştırılmasına başlandı.
Dünya genelinde milyonlarca internet kullanıcısına ev sahipliği yapan Google, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak hazırladığı "doodle" ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor.
Burhaniye ilçesinde, Cumhuriyetin 100. Yıldönümü coşkulu törenlerle kutlandı.
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin kurucusu ve modernleşme hareketinin önderlerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Giyim tarzı da onun döneminin modern ve batılı etkilerini yansıtan önemli bir yönüdür.
Cumhuriyet Bayramı Manyas'ta sabah kortej yürüyüşü ile başladı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle partilerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajın konusu ise, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı oldu.
TOGG kullanıcıları, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki konvoyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor.
Balıkesir’in Edremit ilçesinde Cumhuriyet’in 100 yılı, geniş katılımlı bir törenle kutlandı. Törende 350 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşıyan öğrenciler, görsel bir şölene imza attılar.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı nedeniyle Fransa'dan bisiklet turuna çıkan Fotoğraf Sanatçısı ve Öğretim Görevlisi Bekir Aysan, 11 ülkede 3 bin 500 kilometre kat ederek Balıkesir’in Edremit ilçesine ulaştı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), açıklama yaptı. Yaptığı açıklamaya göre, Cumhuriyet'in 100. yaşına özel, merkez teşkilatına bağlı tüm genel müdürlüklerle 81 il ve yurt dışı temsilcilikler etkinlik gerçekleştiriyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve önderi olarak tarihe geçtiği gibi, beslenme alışkanlıkları ve sofra tercihleriyle de hatırlanır.
Balıkesirliler, Cumhuriyet'in 100. yılına özel düzenlenecek etkinlikler nedeniyle şehir içi ulaşımlarını kolaylaştırmak ve etkinliklere rahatça ulaşabilmek adına toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağını merak etti.
Üç bin yıllık kültür mirası, her bir motifi ve tekniği ile geleceğe yön veren coğrafi işaretli Yağcıbedir halılarının kök boya tekniği gelecek yüzyıllara ilham veriyor.
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Valilik Makamı'nda Tebrikat Töreni'ni gerçekleştirdi.
Balıkesir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu üst seviyeye çıkaran bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Trendyol Süper Lig'in 10. Haftasında Beşiktaş-Gaziantep FK maçı oynanacak. Ayrıca maç, 30 Ekim Pazartesi günü gerçekleşecek.
Yıllarca cephelerde bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele eden bir ulusun, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, uçurumun kenarındaki yıkık bir ülkenin milletiyle birlikte ayağa kalkışının resmen ilanının 100. yılındayız. Cumhuriyetimizin 100.yıl dönümü kutlu olsun.
Balıkesir Barosu Başkanı Nadir Karakaşlı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl Dönümü dolasıyla bildiri yayınladı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlarken, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Türkiye'nin geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Çağış Yerleşkesi'nde bisiklet topluluğu Türk bayraklarıyla tur atarak Cumhuriyet sevincini yaşadı.
Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Ustaoğlu, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için verilen mücadeleyi vurgulayarak, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını ifade etti.
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet’in 100. yıldönümü kutlamaları programı dahilinde sahnelenen “Kurtuluşun Kadınları” isimli tiyatro gösterimine ilgi yoğun oldu.
Burhaniye ilçesinde, Kaymakamlık ve Kaymakamlığa bağlı kurum ve kuruluşların paydaş olduğu "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Genç Koşuyor" projesi büyük bir coşkuyla hayata geçti.
Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun geleneksel sporları ve oyunlarını yaygınlaştırmak amacıyla hizmete aldığı etkinlik tırı, Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Sındırgılı çocuklarla buluştu.
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı: "Cumhuriyet Devrimine Sonsuz Bağlıyız"
Balıkesir’in Edremit ilçesinde 100 yıl önce Cumhuriyet’in kurulduğu günlerde faaliyete başlayan ve ismini Cumhuriyet’ten alan lokanta bir asırdır hizmet vermeye aralıksız devam ediyor.
Fenerbahçe Kulübü, Cumhuriyetin 100. yılı için Türkiye'nin 81 ilindeki 81 çocuğa ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 1 çocuğa Cumhuriyet bursu verileceğini açıkladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.