Geç kalmaktan kork!

Dursunbey Belediyesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokolle İlçe merkezi ve kırsal mahallelerden vatandaşlar KETEM(Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)’ne getirilerek kanser taraması yapılacak.
Dursunbey’de faaliyet gösteren KETEM(Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) İlçe genelinde bulunan kadınlara yönelik Kanser tarama çalışması gerçekleştirecek. Bu kapsamda Dursunbey Belediyesi ile bir protokol imzalayan Dursunbey Sağlık Müdürlüğü Belediye’den de destek alarak bu taramaları ilçe geneline yayacak.
KANSER TARAMASI PROTOKOLÜ
Protokol ve proje hakkında bilgi veren Dr. Berk Kıran; “Sağlık bakanlığımızın dediği gibi ”Kanserden korkma, geç kalmaktan kork!” politikası üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak bu konuda ilçemizde kanser taraması yapmaya karar verdik. Dursunbey ilçemizde 2017 yılını kanserle mücadele yılı olarak planladık.’Dedi.Belediyenin haberine göreKıran konuşmasını şöyle sürdürdü:’Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’ın da destekleriyle vatandaşlarımızı köyden Ketem polikliniğine getirmek için ve tetkikleri tamamlandıktan sonra evlerine bırakmak için bir adet otobüs hizmet verecek. Köylerimiz için haftalık program oluşturduk. Ketem de bulunan arkadaşlarımız sırası gelen köyün muhtarıyla iletişime geçip duyuru ve vatandaşlarımızı toparlamak adına muhtarlarımızı telefonla arayıp bilgi vereceklerdir. Değerli muhtarlarımızdan ricamız köydeki vatandaşlarımızı bu anlamda köyde bilgilendirmeleri ve tarama programına katılımlarını sağlamaktır”
‘102 kırsal mahalleye ulaşacağız’
Protokol kapsamında İlçeye bağlı 102 kırsal mahalleden vatandaşlar KETEM’e getirilerek gerekli taramalar yapıldıktan sonra yeniden evlerine ulaştırılacak. Bu taramalar sayesinde vatandaşlar eğer kanser belirtileri varsa hem erken teşhis imkânı sağlayacak, hem de Doktor gözetiminde olası bir kanser’e karşı tedavi süreçlerini başlatacaklar.