Köşe Yazıları

Kâinat Kitabının Sayfalarında Kısa Bir Gezinti

Kâinat Kitabının Sayfalarında Kısa Bir Gezinti

Şu kâinat öyle muhteşem bir kitaptır ki her sayfasında yüzer kitap saklanmıştır. Ve her satırında yüzer sayfa yerleştirilmiş. Ve her kelimesinde yüzer satır, her harfinde yüzer kelime mevcuttur. Ve her noktasında o muhteşem kitabın kısa bir fihristeciği bulunur.

Şimdi bu yukardaki satırları okurken içinizden “Bu ne biçim karmaşık kitap? Bilmece gibi!” dediğinizi duyar gibiyim. Ama bu kitabı bir önekle açıklarsam ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

Evet kâinat kitabı olarak adlandırdığımız bu evrenin bir sayfası, zemin yüzüdür. O sayfada bitkiler ve hayvanlar adedince kitaplar, birbiri içinde, yanlışsız, gayet mükemmel bir surette bahar mevsiminde yazılıyor. Evet yeryüzünde yaklaşık iki milyon canlı türü var. Yani yeryüzü sayfasında iki milyon canlı kitap bulunuyor.

İlgili Makaleler

İşte böyle muhteşem bir kitabın bir satırı bir bahçedir. Yani zemin yüzü bir sayfa ise oradaki bir bahçe o sayfanın bir satırıdır. O bahçede; çiçekler, ağaçlar ve bitkiler birbiri içinde, yanlışsız mükemmel şekilde yazılmışlar.

O satırın bir kelimesi, çiçek açmış bir ağaçtır. Şimdi bu ağaç örneği üzerinde hep birlikte detaylı bir gözlem yapalım. Bu ağaç bir badem ağacı olsun. Şimdi bu ağacın karşısına geçip ve dallarını sayalım. Göreceksiniz ki bu ağacın kırka yakın büyük dalları ve her bir dalın üzerinde de kırka yakın küçük dalları var. Sonra bu dallardan biri üzerindeki çiçekleri sayalım. Tahminen kırka yakın süslü çiçekler sayacaksınız. Ve son olarak o çiçeklere yakından daha dikkatlice bakalım. Her bir çiçek içinde kırka yakın incecik, muntazam renkli püsküller göreceksiniz.

Kainat Kitabi

Nasıl? Gördünüz mü şimdi o bir ağaç kelimesinin içindeki kitapları ve o kitap içindeki satırları? Oku oku bitmiyor değil mi?

Şimdi satırın sonundaki noktaya geldik. Haydi okumaya devam edelim.

Ağaç bir kelimeydi, meyve ise o kelimede bir harf. Meyvenin içindeki çekirdek ise bir nokta. İşte bir nokta kadar küçük olan o çekirdeğin içerisine koca bir ağacın hayat programı gizlenmiş. Aynen toplu iğne başı kadar küçük incir tohumu içinde koca bir incir ağacının yerleştirilmesi gibi. Yukarıda da dediğimiz gibi, bir noktanın içinde koca bir kitabın fihristesi saklanmış.

İşte gözümüz önündeki tüm varlıklar okunmayı bekleyen böyle muhteşem birer kitaptırlar. Velhasıl, bu kâinat kitabı elementlerle yazılmış bir kitaptır. Bütün bilimler, bu kâinat kitabını okumaya ve anlamaya çalışmaktadır.

Kâinat kitabını okuyup verilen mesajları almak dileğiyle iyi okumalar…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu