GündemKöşe Yazıları

Kış Mevsimine Özel Bal Kabağı Çorbası

Kış Mevsimine Özel Bal Kabağı Çorbası

 

Merhaba Sevgili okuyucularım, bugün kış aylarında içimizi ısıtacak nefis bir tarifle beraberim. Malum artık soğuk havanın gelmesi ile sabahları içimizi ısıtacak bir çorbaya hepimizin ihtiyacı oluyor. Balkabağı çorbası yapacağımız için önce malzemeleri paylaşacağım;

Malzemeler; 1 adet soğan, 500 g (2 çorba kasesi kadar) küçük doğranmış bal kabağı, 4 su bardağı sıcak su, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 tepeleme yemek kaşığı un, 1/2 çay kaşığı zencefil, 1/2 çay kaşığı karabiber, Tuz.

Öncelikle bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını kızdıralım. Yemeklik soğanlarımızı küp küp doğrayalım. Ardından soğanlarımızı tereyağı ile kavuralım. Unu eklemeyi unutmuyoruz. Balkabaklarını da ekledikten sonra tahta kaşığımız ile karıştırıyoruz ardından kapağı kapatıyoruz. Kısık ateşte pişirmenizi öneririm, daha lezzetli oluyor. Çorbayı blender ile müdahale ettikten sonra 5 dakika daha kendi halinde pişirin, Sütü ekleyebilirsiniz (eklemeseniz de olur ben ekledim) karıştırın ve bir taşım daha kaynatın, Baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Afiyet Bal Kabağı Şeker Olsun.  Balkabağı çorbası tarifinde bende en püf noktalardan birisi ateşi ayarlamak bir de tabi unu kavururken ve soğanları ilk başta yumuşacık yapmak. Sarı haline geldikten hemen sonra atıyoruz. Tadı biraz mercimek çorbasına benziyor bu yüzden bence limon kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu