GündemKöşe Yazıları

Kışın Duş Süresi 20 Dakikayı Geçmemeli

Kışın Duş Süresi 20 Dakikayı Geçmemeli

Soğuk Günlerde Krem Kullanın

Cildimizin kuru olması sağlıksız bir görüntü vermekle kalmıyor aynı zamanda sağlık sorunu olarakta ortaya çıkabiliyor.Nemlendirme bir cilt için çok önemli.Özellikle havaların soğuk olduğu bugünlerde yaşantımızda uyguladığımız cilt bakımımıza ayrı bir önem vermeliyiz.Bu konuda cilt sağlığının önemine dikkat çeken uzmanlar bakın neler tavsiye ediyor;

Soğuk kış aylarında sıcak banyo cazip görünebilir. Ancak ortalama 20 dakikadan sonra sıcak su cildin yağ dengesini yok etmeye başlar. Bu nedenle kışın da duş alırken suyun sıcaklığı düşürülmeli ve banyo süresi 20 dakikayı geçmemelidir. Ayrıca banyondan sonra vücuda nemlendirici kremler uygulanabilir.

Dudakların da nemli kalması sağlanmalı

Dudakların yağ üretme özelliği olmadığından, ciltte kuruma eğilimi en fazla olan bölgelerdir. Bu nedenle özellikle dudaklarının kuruluğundan şikayetçi olanlar, balm adı verilen ürünleri kullanabilir. Uyku öncesi de nemlendirici krem uygulayabilir. Kuruyan dudaklar tükürükle ıslatılmamalıdır.

Ellerin soğuk su ve deterjan ile teması engellenmeli

Kışın, soğuktan en fazla eller etkilenir. Ellerin soğuk su ve deterjan ile temasının söz konusu olduğu durumlarda mutlaka eldiven kullanılmalıdır. Sonrasında ellere nemlendirici krem sürülerek bakım yapılmalı ve çatlamalar önlenmelidir.

Cilde peeling uygulanmalı

Kışın soğuk havaya bağlı olarak ciltte özellikle de yüz bölgesinde oluşan kuruma ve pullanmalar, fondöten uygulamaları ile kapatılmaya çalışılmamalıdır. Bu işlemler cildin daha kötü görünmesine sebep olur. Böyle durumlarda cilde peeling uygulanabilir. Anti-aging etkili, nemlendirici içerikli gece kremleri kullanılabilir. Peeling için en doğru zamanın kış mevsimi olduğu unutulmamalıdır.

Pul pul dökülen cilde fondöten uygulanmamalı

Kışın cildiniz pul pul dökülüyorsa, bunu fondöten ile kapatamazsınız. Aksine fondöten sürerek daha kötü görünmesine neden olursunuz. Yüzünüze düzenli olarak peeling yapmalı, zengin içerikli bir gece kremi kullanmalı ve mümkünse nemlendirici içeren, leke önleyici, anti-aging etkili, güneş koruma faktörlü fondöten etkili bitkisel kremleri seçmelisiniz.  Unutmayın kış aylarında güneş aktivitesinin az olduğu bir dönemde peeling uygulanması daha doğru olacaktır.

Önlemlere rağmen cildiniz soğuktan etkileniyorsa…

Kışın cilt sağlığı için kullanılan tüm ürünlerin besleyici değerlerinin yüksek olduğuna dikkat edilmeli, her bölge ve cilt tipi için uygun ürünler kullanılmalıdır. Cilt, her şeye rağmen soğuk havadan etkilenmeye devam ediyor, görünümü giderek kötüleşiyorsa mutlaka bir dermatoloji uzmanına başvurulmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu