GündemKöşe Yazıları

Rengi Olmayan Renk

Rengi Olmayan Renk

Stressiz bir yaşam için seçmeniz gereken en rahatlatıcı renkler açık tonlar.Mavi. Gökyüzünün rengi olan mavi huzuru, sakinliği ve dinginliği simgeliyor. Yeşil sakin ve sessiz bir renk.Pembe, huzur ve barışı temsil eden başka bir renk

Psikologlar renklerin sizi rahatlatabileceğini söylüyor. Renklerin hayatınıza psikolojik, duygusal ve fiziksel olarak çok büyük etkisi vardır. Örneğin, kırmızı tonlar stresi artırırken, daha hafif tonlar sakinleşmenize yardımcı oluyor. Pembe, huzur ve barışı temsil eden başka bir renktir. Pembe tonunun yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliği bulunur. Anaokulu ve kreşlerde çocukların daha sakin olması için genellikle pembenin tonları kullanılır.

Mor

Mor; güç, barış ve bilgeliği ifade eder. Dengeyi ve iç huzuru sağlama özelliğine sahiptir. Evinizde dekor olarak mor renkli menekşe çiçeğini kullanabilirsiniz.

Gri

Çoğu insan griyi sıkıcı bir renk olarak görüyor olabilir ancak gri çok rahatlatıcı ve sakinleştirici bir renktir. Evinizde gri, mavi ve beyaz renklerini birlikte kullanarak rahatlatıcı bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Sarı

Gününüze enerji dolu bir ortamda başlamak istiyorsanız sarı tam size göre bir renktir. Güneşin rengi olan sarı dinamizm ve enerjiyi temsil eder. Eğer şık bir görüntü istiyorsanız sarı ve siyah tonlarını beraber kullanabilirsiniz.

Kahverengi

Toprağın ve ağaçların rengidir. Sağlamlık ve güven duygusu hissettir. Kahverengi natürel, temiz ve açık bir atmosfer yaratmayı sağlar. Ayrıca güçlülük, irade gibi anlamları vardır. Günlük hayatta elbiselerinizde kahverengi tonları tercih edebilirsiniz.

Veeee benim dolabımın tümü neredeyse siyah….

Siyah bir renk değil

Siyah rengin anlamı güç, korku, gizem, otorite, zerafet, formalite, kötülük, saldırganlık, isyan ve sofistike ile ilişkilidir. . Siyah renk , rengin olmamasıdır. Siyah, genellikle bilinmeyen veya olumsuz olanla ilişkili gizemli bir renktir. Siyah renk gücü, ciddiyeti ve otoriteyi temsil eder deniliyor.Benim için renksiz günler…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu