Köşe Yazıları

Sana Göre “Hayatın Anlamı” Ne?

Sana Göre “Hayatın Anlamı” Ne?

Anlamlı yaşam ruh sağlığımız için olmazsa olmazımız.

Herkes için hayatın anlamı farklı olabilir. Kimileri için anlam içinde yok oluş kimileri içinse hala anlamı arayan bir boşluktur hayatın anlamı. Her yaşta hayatın anlamı değişir değişkendir. Sizce de öyle değil mi? Hiç kimse bu soruya herkesi tatmin edecek düzeyde bir cevap veremez herhalde. Çünkü herkes için geçerli objektif bir anlamdan bahsetmek çok zor.

Varoluşun önemli bir noktası “anlam arayışı” İnsan temelde mutluluk ve anlam arayan bir varlık. Anlam arayışı varoluşumuzun önemli bir parçası. Bilinçli ya da bilinçsiz insan yaşadıklarına anlam vermeden hayatını sürdüremez. Bu noktada anlam konusunu insan için bir psikolojik ihtiyaç olarak görebiliriz. Yokluğunda da yoksunluk duyguları yaşarız ve bu da hem fiziksel hem ruh sağlığımızı olumsuz olarak etkiler. O yüzden değil mi ki kimi zaman haberleri izlerken içimiz bunalıp bazen kumanda ile hemen değiştirmek.

İlgili Makaleler

Kariyer yapmak, çocuk sahibi olmak, para kazanmak, herhangi bir ideolojiye kendini adamak gibi pek çok şeyin arkasında hayatımızı anlamlı kılma çabası yatar. Her şey anlamlı olduğunda değerli. Yaşamda bir anlam ve amaç bulmak bireyin önündeki en zor görev. Bu görevi başarıyla tamamlamaksa hayatınızın anlamına bağlı…Hayatınızın anlamını güzelleştirmekte öyle tıpkı pozitif bakmayı öğrenmek ve ona anlam yüklemek gibi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu