GündemKöşe Yazıları

Sen Çocuksun İçersen Kararırsın!

Sen Çocuksun İçersen Kararırsın!

 

Sen çocuksun içersen kararırsın diye küçüklere eskiden kahve içirmediklerini biliyor musunuz? Kahvenin çok kıymetli oluşu ve çok bulunmaması bu söylemi de beraberinde getirmiş. Eskiden her şeyin kıymeti daha fazla biliniyordu. Bunun nedeni herşeyin bol olmaması ve her zaman bulunmaması idi. Günümüzde bugün bolluk her yerde. Kahve ise çeşit çeşit istemediğin kadar lezzet konusunda farklı tatları ile her yerde. Evde işte kafelerde. Birde bizim Türk kahvemiz. Kimileri için her gün 1 fincan içmeden olmaz denilen kahve…

Bugün Türk kahvesinin yapılışını ve nasıl köpüklü olur? Sorusunun cevabını aktaracağım sizlere. Cezveye her fincan için 2 çay kaşığı Türk Kahvesi ve dilediğiniz kadar şeker ekleyin. Ardından her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı soğuk içme suyu koyun. Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın. Kahveyi şekersiz içenler için şekeri hiç kullanmayın. 40 yıllık hatırların tescilli içeceği ile ilgili söyleyeceklerimiz bitmez elbette ama damak tadına göre yapabilmekte mümkün elbette kahveyi.

 

 Cezvede Bol Köpüklü Türk Kahvesi

 

Son dönemde çıkan elektrikli cezveler ile birlikte hızlıca Türk kahvesi yapabiliyoruz. Ama cezvede Türk kahvesi yapmanın da keyfi ayrı oluyor diyenlerin sayısı da az değil. En basit haliyle, kolay, geleneksel cezvede Türk kahvesi nasıl yapılır gelin bizden öğrenin. Cezve içerisine ilk önce kahve, sonra isteniyor ise şeker ve üzerine su sıralaması takip edilerek Türk kahvenizi pişirme ön hazırlığını yapın. Cezve içerisine ilk önce kahve, sonra isteniyor ise şeker ve üzerine su sıralaması takip edilerek Türk kahvenizi pişirme ön hazırlığını yapın. Cezveye her fincan için 2 çay kaşığı Türk Kahvesi ve dilediğiniz kadar şeker ekleyin. Ardından her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı soğuk içme suyu koyun.Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşuncaya kadar kaynama derecesine yaklaşmasını gözleyin. Hafif kabarmaya başladığınız anda ateşten alın zamanında almazsanız kahvenin köpüğü dışarıya taşacak ve kahvenizi köpüksüz içmek zorunda kalacaksınız. Zamanlamaya dikkat. Afiyet olsun…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu