Köşe Yazıları

SEN SAHİP OLURSAN

Vatan; milli ve dini değerlerin özgürce yaşandığı bir coğrafyadır. Bu coğrafya ilk bakışta bir kara parçasıdır ama bu kara parçası tehlikeye girdiği zaman canla, kanla müdafaa edilir. İşte o zaman bu cansız coğrafya, her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış canlı bir vatan olur. Vatan konusunda şairlerimizden Mithat Cemal Kuntay; “Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”  Diyor. Orhan Şaik Gökyay da “Her taşı bir yakut olan bu vatan, Can verme sırrına erenlerindir.”  Der.  Mehmet Akif Ersoy ise “Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda, Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” diyor.

Vatanı savunmak için gerektiğinde insanları severek ölüme götüren yüce duygulardan biri de şehadet duygusudur. Dinimizde en yüce makamlardan biri ‘ Şehitlik Makamıdır.’ Bu yüce değer bizim tarihimizde, zaferlerin kazanılmasında en büyük etkenlerden biri olmuştur. Şehitler ve gaziler sayesinde bugün biz vatanımızda hür yaşamaktayız.

Birlik ve beraberlik gibi ortak ideal ve hedefler gerçekleşince insan toplulukları millet haline gelir. Kitle, kalabalık olmaktan çıkar. Nesiller mensup olduğu bir millete ve üzerinde yaşamakta iftihar ettiği bir vatana sahip olur.

İlgili Makaleler

Kader birliği, tarih birliği ve şuuru böylece doğar. Artık böyle bir milletin mensupları, kaderde, tasada ve kıvançta bir olurlar. Millet, vatanına, bağımsızlığına, egemenliğine, hür iradesine saldırı olduğunda her şeyini feda ederek mukaddes değerlerine sahip çıkar.

“Sahipsiz olan vatanın batması haktır,

Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.”

diye bizlere seslenen Mehmet Akif bu gerçeği dile getirmiştir.

Milletimiz, uzun ve derin tarihi boyunca hep bu şuurla yaşamıştır. Bundan sonra da kıyamete kadar böyle yaşamaya devam edecektir. Millet; din, tarih, kültür ve ülkü birliği içinde kendi varlığının şuurunda olan toplumdur. Milletin kendini idare edebilecek bir siyasi organı yani devleti olmazsa millet ayakta duramaz. Toplumların en yüksek ve en gelişmiş olanı millettir. Millet, siyasi birliğe kavuşmadan tamamlanamaz. Millet bütünlüğünün korunması, devletin bütünlüğü ve bölünmezliği ile mümkündür.

15 Temmuz 2016 akşamı Milli İradeyi yok etmeye kalkışan bedhahlara karşı, yüce milletimiz                                                                          hukukunu korumuş, hür iradesini gasp etmeye çalışanlara hadlerini bildirmiştir. Bu mücadelede 251 Kahraman Türk evladı şehadet mertebesine yükselmiş, 2 bin 194 kişi de yaralanarak gazi olmuştur. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum.

Gelin hep birlikte demokrasi şehitlerimiz için şu duaya âmin diyelim;

“ Ey bütün ümitlerin kaynağı, bütün felaketzedelerin dayanağı! Gönlümüzü ümit deryasında boğma! bizleri ümitsizliğe düşürüp karanlıklarda koyma! İhsanını üzerimizden esirgeme Allah’ım.

Ey dertlilerin feryadını duyan, zorda kalanların imdadına yetişen ve yapığımız her şeyi yakinen gören ve bilen Allah’ım! Senden niyazımız şudur ki; Sevinçte ve tasada birleşerek tek vücut olmayı milli bir haslet haline getiren yüce Milletimizi bu tasalı günlerde birlik ve beraberlikten ayırma. Üstünde yaşayan yiğitleri ile kıymetli, altında yaşayan şehitleri ile değerli bu cennet vatanımızı her türlü bela ve musibetlerden muhafaza eyle.

Ya Rabbi! Hainlerin tuzaklarını bozan Sensin. 15 Temmuz gecesinde vatanımızı işgal etmek, istiklal ve istikbalimizi sonlandırmak isteyenlere karşı bizlere yardım eden Sensin. Ya Rabbi! Vatanını canından aziz bilen, her türlü hayasızca akına dur diyen Milletimize yardım eyle.

Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den İstiklal Harbine, 15 Temmuz’dan bu güne din ü devlet mülk ü millet rızaenlillah uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ile  rahmet-i Rahman’a kavuşan kahraman gazilerimize rahmet ve mağfiretinle muamele eyle, hayatta olan gazilerimize sağlık sıhhat ve huzur ihsan eyle Allah’ım!

Dünyanın dört bir yanına yayılan salgın hastalıktan başta vatanımız, milletimiz ve ümmet-i Muhammed olmak üzere tüm insanlığı kurtar Allah’ım! Sana inandık, sana güvendik, sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, kimsesiz, çaresiz, bırakma Allah’ım!

Fahri SAĞLIK

Karesi Müftüsü

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu