Köşe Yazıları

Şifalı Kuş Burnu

Şifalı Kuş Burnu

Kuşburnu çayı, şifalı çaylar içerisinde en çok tüketilen çaylar arasında. Bununla beraber bir dönem siyasilerinde en çok tercih ettiği ve ne içiyorsunuz diye sorulduğunda kuşburnu çayı dediğini hatırlayanlar olacaktır. Kuşburnu tam anlamıyla popülerlik kazanmış olan bir çay türü. Edindiğim bilgilere göre C vitamini konusunda oldukça zengin olan kuşburnu çayı, bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara çok iyi geliyor. Bunun dışında aynı zamanda A vitamini kaynağı olduğundan ötürü cilde de çok iyi geliyor. Kuşburnu çayı, sindirimi kolaylaştırıyor ve böbrek bozukluklarının önüne geçiyor. Kuşburnu çayı kan şekerinin düşmesine yardımcı oluyor.
Nasıl Demleyelim?
İlk önce hazır poşet çayının yerine aktarlardan alınacak doğal kuşburnu çayının demlenerek tüketilmesi önerilir. Bunun adına 5 su bardağı çok soğuk olmayan ılık seviyedeki temiz suyu cam bir kase içerisine alınmalıdır.
İçerisine havanda ezilen kuşburnu taneleri ilave edilerek 12 saat bekletilmelidir. Bu sürecin sonunda çay, tüketilebilir duruma gelecektir. İçerisine şeker gibi tatlandırıcı eklemeden içmek, kuşburnu çayının sağlık açısından yararlarını arttırır. Eğer daha kolay bir tarif istenirse, öğütülmüş kuşburnunu da kullanılabilir. Bunun adına büyük boy bir bardağa iki çay kaşığı öğütülmüş kuşburnu koymak yeterli olacaktır. Üzerine dökülen sıcak su ile 20 dakika boyunca demlendikten sonra çay, tüketilmeye hazır hale gelecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu