GündemKöşe Yazıları

Türk Kahvesi Nasıl Pişer?

Türk Kahvesi Nasıl Pişer?

 

Az şekerli bir Türk kahvesi yapacaksanız yarım küp şeker, orta şekerli kahve için 1 küp şeker, şekerli kahve için 2 küp şeker koymalısınız. Şekerin de kahvenin köpüğünü etkilediğini unutmayın. Örneğin sade yerine az şekerli tercih ederseniz kahvenizdeki köpük miktarının arttığını göreceksiniz.

Kahve Suyunun Önemi

Kahve için kullanacağınız suyu asla musluktan doldurmayın. Klor kahvenizin köpürmesine engel olacaktır. Kahveyi yapacağınız su ne kadar soğuk olursa köpürmesi o kadar fazla olacaktır. Bence buzdolabında Türk kahvesi yapabilmeniz için sürekli soğuk su bulundurun. Üstelik servisini yaparken yanında da buz gibi bir su ikram etmeniz çok güzel olacaktır.

İyice Karıştırın

Gerekli bütün malzemeleri cezveye koyduktan sonra en az yarım dakika boyunca kahve suya iyice karışana kadar karıştırmalısınız. Kahvenizi bu işlemi tamamladıktan sonra mümkün olduğunca kısık ateşte pişirmelisiniz. Orasına siz karar verin ne kadar bekleyebilirsiniz?

Pişirirken Öylece Beklenmez

Cezveyi ocağa koyduk şimdi bekleyelim demek olmaz. Başında durup içine bolca sevgi katma zamanı burada işte. Ara ara kahveyi hassas şekilde karıştıracaksınız. Hızlı veya sert karıştırırsanız kahveniz köpürmeyebilir. Eğer ben doğru yapamam diyorsanız bekleyin kahveniz kenarlarından kabarmaya başladığında bir kere kaşığı içinde tam tur döndürün ve kaynatmadan köpüğün artmasını bekleyin.

Doğru An geldi

Kahvenizin köpüğü en fazla olduğu noktadan bir adım sonra kaynayacaktır, kaynarsa köpükleri maalesef yok olacaktır. Bu yüzden kaynatmadan bardaklarınıza köpükleri yavaş ve dikkatlice dağıtmalısınız. Köpükleri bardaklara dağıtınca kahvenizi bir tur daha pişirebilirsiniz.  Pişen kahveleri yavaşça fincanın kenarından doldurun ki fincandaki köpük sönmesin. Bol köpüklü miss gibi bir Türk kahvesi yaptınız… Afiyet olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu