Köşe Yazıları

UZAKTAN EĞİTİM

Geçtiğimiz günlerde Kabine toplantısının ardından kulaklar açıldı, gözler yapılacak olan açıklamalara çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada okullarda hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimi içerecek bir sistemin yürürlüğe gireceğini duyurmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim ve okulların açılış tarihi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ve merakla beklenen okulların açılması konusu netlik kazandı. Okulların açılmasını öğrenciler ve öğretmenler dört gözle bekliyor. Ancak son zamanlarda Kovid-19’daki artış nedeniyle eğitimin bir süre daha uzaktan devam edeceği öngörüsü ile birlikte altyapılarda buna göre hazırlandı.

Eğitimde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi, ekonomik krizle mücadele eden velileri bir nebze rahatlatabilecek. İndirimin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından bazı özel okullar KDV iadesi yaptı. Uzaktan eğitim sürecinde özel okullar yemek, servis ücretlerini geri vermeli. Kıyafet ücreti istenmemeli. Ayrıca, uzaktan eğitimden dolayı toplam ücretten yüzde 20 indirim yapılmasında da yarar var. Ama kim dinler ? Bekleyip göreceğiz bu süreci de. Tüm bunlar bir yana konunun en önemli yanlarından biride eğitim hakkının hakkıyla alınıp alınamayacağı. Malum uzaktan eğitim sürecine alışık olmayan öğrenciler buna nasıl uyum sağlıyor ve derslerini saati saatine dinleyebiliyor mu bunlar önemli sorular ve evde velinin öğrenciyi takip edebilmesi…

İlgili Makaleler

Sonuçta en iyi uzaktan eğitim sistemi bile, yüz yüze eğitimin yerini tutamaz. Bu durum uzun vadede psikolojik sorunlara ve toplumsal travmaya neden olacak. Eğitim bütünsel bir süreç. Ana sınıftan üniversite bitene kadar yüz yüze olmalı. Ancak ciddi tebriler alınarak ve alınması da yeterli değil tedbirlere uyum sağlanarak eğitime ağırlık verilmeli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu