Köşe Yazıları

Bugüne bir sebze yemeği

Koronavirüs nedeniyle Evlerden çıkılmayan bugünlerde kilo almamaya dikkat etmek gerekiyor. Hareketsiz geçen günlerde ev içinde sürekli hareket halinde olmak bahçeniz varsa bahçeye çıkıp kısa molalarla temiz bir hava almak önemli.

Bugün sizler için ağır olmayan Mevsimin en taze sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz lezzetli ve hafif sebze yemeği tarifi vermek istiyorum. Hem sağlıklı hem de ne yemek pişirsem diye düşünenler için bir öneri olsun.

Genel olarak kalorisi düşük ve besin değeri yüksek olan sağlıklı sebze yemekleri ile vücudunuz için gerekli protein ve vitaminleri alabilir, sebzeli yemeklerin geniş menüsünden yararlanarak çocuklarınıza sebze yemeklerini sevdirebilirsiniz. Hem yaz hem de kış sebze yemekleri tarifleri en pratik pişirme teknikleri ve püf noktalarından da ara sıra yazılarımda sizlere bahsedeceğim.

İlgili Makaleler

Pırasa, içeriğinde bulunan zengin lif yapısıyla sindirime yardımcı besinler içerisinde yer alır. Zeytinyağlı pırasa tarifi hakkındaki tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. Antioksidan özelliği bulunan pırasa, soğan familyasına aittir ve kış mevsimi sebzesidir. Bu tarif ile sevdiklerinize besin deposu bir ana öğün hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlı pırasa yapılışı sırasında tarife portakal suyu ilave etmek, pırasanın kendine has kokusunu bastırmaya yardımcı olur. Zeytin yağlı pırasada lezzeti tutturmanın püf noktalarından biri de yemeğe ufak parçalar halinde soğan doğramaktır. Pratik ve doyurucu bir ana öğün olan zeytinyağlı pırasa ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz.

 

Zeytinyağlı Pırasa tarifi için malzemeler

4-5 adet pırasa

2 tane havuç

1 adet kuru soğan

Bir kahve fincanı pirinç

1 su bardağı su

1 adet limonun suyu

1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

1 çay bardağı kadar zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

1,5 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır?

 

Pırasaları dış kabuklarını ve kök kısımlarını ayıklayıp suda iyice yıkayın. Yıkama işleminin ardından pırasalarınızı verev şeklinde doğrayın.

Havuçları temizledikten sonra uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İkiye ayrılan havuçları pırasalarla aynı boyuta getirin.

Geniş bir tencereye pırasa ve havuçları koyun. Suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri duruladıktan sonra tencerenin içerisine serpiştirin. Zeytinyağının yarısını ekleyerek kısık ateşte hafifçe kavurun.

Bir bardakta portakal suyu, limon ve suyu birleştirin. Ardından tenceredeki pırasaların üzerine ekleyin.

Tencere içerisine toz şeker ve tuzu ilave ederek hafifçe karıştırın.

Kalan zeytinyağını pırasanın üzerinde gezdirin. Pırasayı kısık ateşte 20-25 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

Zeytinyağlı pırasayı dinlendirdikten sonra ılık halde ya da soğuk servis olarak limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.

Servis sırasında yemeğiniz üzerine zeytinyağı gezdirerek pırasalarınızı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Servise hazır hale getirdiğiniz pırasayı toz zerdeçal ya da yeni bahar gibi baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifinin Püf Noktası

 

Zeytinyağlı pırasayı pişirirken kapağın altına küçük bir delik açtığınız yağlı kağıt kapatarak sebzelerin besin değerlerini koruyabilirsiniz.

Pişirme esnasında tencerenin kapağı kapalı olması durumunda tarifiniz daha besleyici olacaktır.

Sebzeleri dilimlemeden önce iyice yıkamalısınız. Durulama işlemi öncesi sirke ile sebzeleri yıkayarak maksimum hijyen elde edebilirsiniz.

Portakal suyu taze sıkılmış olmalıdır. Hazır ya da bekletilen portakal suları, tarifin lezzetini bozabilir.

Havuç, kolay pişen bir sebze olduğundan dolayı, isteğe bağlı olarak pırasalardan birkaç dakika sonra da tencereye eklenebilir.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Pişirme Önerisi

 

Tarifin içerisine katacağınız tuz ve zeytinyağı miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Tarifin içerisinde minik parçalarda soğan ekleyerek tarifinize lezzet katabilirsiniz. kaynakyemekçim.com

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu