Gündemİlçe Haberleri

Yağmur Burhaniyeli Zeytincileri Sevindirdi

Balıkesir'in zeytin üretim merkezi Burhaniye ilçesinde, son günlerde mevsim normallerinin üzerinde düşen yağışlar zeytincileri sevindirdi.

Yağmur Burhaniyeli Zeytincileri Sevindirdi

Balikesirde Yagmur Burhaniyeli Zeytincileri Sevindirdi 1
Yağmur Burhaniyeli Zeytincileri Sevindirdi

“Son zamanlarda düşen yağışlar umutları artırdı”

Zeytinliklerde devam eden budama, sürüm ve gübreleme çalışmalarıyla birlikte, hava koşullarının da uygun seyretmesiyle zeytin ağaçlarında tomurcuklanma başladı. Bu durum, yöredeki zeytinciler arasında umutları artırdı. 75 yaşındaki deneyimli üretici Cavit Kabakçı, yaptığı açıklamada, “Bu sene bahar iyi gidiyor. Son zamanlarda düşen yağışlar umutları artırdı. İnşallah, iyi bir verim bekliyoruz. Havaların ısınması ile birlikte zeytinde tomurcuklanma da başladı. Yörede bu sene zeytinde var yılı” ifadelerini kullandı.

Zeytinciler Bu Yıl Bereket Bekliyor

Zeytin üreticileri, yağışların ve mevsim şartlarının olumlu seyretmesiyle birlikte, bu yılın zeytin için verimli geçeceğine inanıyor. Özellikle geçmiş yıllara kıyasla daha bereketli bir hasat dönemi bekleyen üreticiler, umutlu bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Burhaniye ilçesi, Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olma özelliğini sürdürürken, bölgedeki zeytin üreticileri ve işletmeleri, kaliteli ve bol ürün elde etmek adına çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Haber: İHA

Burhaniye’de Zeytin ve Zeytincilik Resim Yarışması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu