Köşe Yazıları

Allaha Ismarladık

Allaha Ismarladık

46 yıl önce 1975 yılında Kocaeli- İzmit Eşme Merkez Camii İmam- Hatibi olarak başladığım (dört yıl Yüksek İslam Enstitüsü eğitimi süresince ara verdim) ve fiilen 42 yıl görev yaptığım devlet memurluğundan yaş haddi nedeniyle 05 Şubat 2021 tarihi itibariyle inşallah emekli olacağım.

Bu süre içerisinde yedi farklı pozisyonda çalıştım. ( İmam-Hatip “İzmit Eşme Köyü”,  İ.H.L. Meslek Ders. Öğretmeni “Alaşehir ve Oltu”, Arap Dili ve Edebiyatı Araştırma Görevlisi “KuveytF Üniversitesi”, Şube Müdürü “Kocaeli İl Müftülüğü”, Vaiz “İstanbul İl Müftülüğü”, Müftü “Hamur, Kandıra, Fatih, Büyükçekmece ve Karesi”, Din Hizmetleri Müşaviri “Bişkek ve Moskova”

09.09.2014 yılında başladığım Balıkesir Karesi İlçe Müftülüğü görev sürem içerisinde siz değerli Balıkesir halkı, bürokrasisi, sivil toplum kuruluşları ve din görevlisi arkadaşlarım ile uyumlu ve huzurlu bir görev ifa ettiğimi gönül rahatlığı ile söylemek isterim.

İlgili Makaleler

Bu süre zarfında Diyanet İşleri Başkanlığını Karesi’de temsil eden birim amiri olarak başımdaki sarığa leke sürmemeye, müftünün ve müftülüğün onurunu korumaya gayret ettim.

Memuriyet hayatının son yıllarını Kuvayımilliye Şehri Balıkesir’de geçirmek yüce Allah’ın bir lütfudur. Bunu bana bahşeden yüce Allah’a sonsuz ham-ü senalar olsun. Yaklaşık altı yıl sizlerle beraber soluduğunuz havayı teneffüs ettim, sevinçlerinizle sevindim, acılarınızı acım bildim. 15-16 Temmuz 2016’yı sizlerle beraber burada yaşadım. Dilimin döndüğü kadar kürsülerden sizlere Din-i Mübin-i İslam’ı anlatmaya çalıştım. Bazen maksadımı aşan cümlelerim olmuştur. Sizler bu durumu engin hoşgörünüzle karşıladınız. Karesi’de görev yaptığım süre zarfında iki Kaymakam ve iki Belediye Başkanı ve iki İl Müftüsü ile çalıştım. Hepsinin büyük desteklerini gördüm. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yönetim sanatının temel kurallarından taviz vermeden din gönüllüsü arkadaşlarımla empatiyi esas alan bir ilişki içerisinde oldum. Aylık toplantılarımızda öncelikle arkadaşlarımızın kurumumuza aidiyet duygularını geliştirmeyi, cami içi görevlerimizi ihmal etmeden, cami dışı görev ve sorumluluklarımız konusundaki duyarlılığımızı en üst seviyeye çıkarabilmeyi hedefledim. Çalışma arkadaşlarımla birlikte  “ Erdemli Gençlik” ve “ Gençliğe Değer” projelerini başarı ile uyguladık. “ Din Görevlileri Aylık Faaliyet Raporu” uygulaması ile çevremizde yaşanan dertlerle hemdert olup çözümler üretmeye çalıştık.

Değerli Arkadaşlarım;

Aranızda geçirdiğim bu altı yılda şüphesiz acı tatlı pek çok hatıralarım oldu. Hepimiz insanız hata yapabiliriz. “Hatasız dost arayan dostsuz kalır.” felsefesini benimserim. Hata yapmamaya, insanların gönlünü kırmamaya çalıştım. İnancımızda, ahlakımızdaki “kırma insan kalbini yapacak ustası yok” görüşüne itibar ederim. Dinim nasıl emrediyorsa sizleri öyle sevdim, Peygamberimin öğretileri istikametinde size yaklaştım sizden de aynı karşılığı gördüm.

Hepimiz inançlı insanlarız.  Allah’a tevekkül ederiz. Gelir ve gideriz. Kısmetimiz, rızkımız, hayatımız ve ölümümüz nerede olacaksa oraya gideriz. Kaderimizin belirlediği noktaya doğru yol alırız. Aynı zamanda bizim görevimiz nöbeti devralıp bizden sonraki meslektaşımıza devretmektir. Nöbetimi huzurla devretmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Sözlerimi burada bitirirken, bütün Balıkesirli kardeşlerime, güzide basınına, mesai arkadaşlarıma ve din görevlilerine ayrı ayrı teşekkür ediyor varsa haklarımı can-u gönülden helal ediyor, sizlerden de haklarınızı helal etmenizi istirham ediyorum.

Selam ve dualarla arz-ı veda ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum.

Fahri SAĞLIK

Karesi Müftüsü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu