Bir Damla Suyun Kıymetini Bilenler
Bir Damla Suyun Kıymetini Bilenler Yakıcı sıcak, kavuran alevler, kesif duman… Saatlerdir durmadan çalışan bedenler, terle ıslanmış...
Bir Damla Suyun Kıymetini Bilenler
Yakıcı sıcak, kavuran alevler, kesif duman… Saatlerdir durmadan çalışan bedenler, terle ıslanmış yüzler… Ve buna rağmen geri adım atmayan bir kararlılık.
İtfaiyecilerimiz sadece alevlerle değil, yorgunlukla, susuzlukla, tükenmişlikle de savaşıyor. Ama onların gözlerindeki kararlılık, bize tek bir şeyi hatırlatıyor: Bu mücadele yalnızca doğayı değil, geleceğimizi de kurtarma mücadelesi.
Bir damla suyun bile kıymetini en çok onlar biliyor. Kimi zaman arkadaşının elinden aldığı bir şişe suyla yüzünü serinletiyor, kimi zaman avucuna damlayan birkaç damla ile hayata yeniden tutunuyor.
Kısacası alevlerle mücadele insanüstü bir mücadele.Son zamanlarda çıkan yangınlarla tanıklık ettik ki ; Yorgunluktan dizlerinin üzerine çökmüş bir itfaiyeci, arkadaşının desteğiyle toparlanıyor. O damla su, yalnızca serinlik değil, aynı zamanda dayanışmanın, kardeşliğin ve umudun sembolü oluyor.
Onlar Nefes Alırsa, Doğa da Nefes Alıyor
Her yangında bir parçayı kaybediyoruz. Bir orman yanıyor, bir ev kül oluyor, bir hayvan yuvasını kaybediyor. Ama o alevlerin karşısında duran itfaiyecilerimiz sayesinde doğa yeniden nefes alıyor.
Bizler de onların cesaretiyle, azmiyle, fedakârlığıyla gurur
duyuyoruz.Ama bu gururun yanında unutmamamız gereken bir gerçek
var: Yangınları önlemek, sadece onların değil, hepimizin
sorumluluğu.
Bir damla su, bazen bir cana umut oluyor.Bazen bir ormanın, bazen
bir köyün, bazen de bir ülkenin geleceğini yeniden
yeşertiyor.İtfaiyecilerimizin alın teriyle yoğrulan bu mücadele,
aslında bize de bir ders veriyor:
Doğayı korumak, sorumluluk almak ve bu kahramanların yükünü
paylaşmak zorundayız.
Balıkesirli İtfaiyeciler Alevlere Karşı Kahramanca Direniyor.Bu yaz sıkça gördüğümüz ve yaşadığımız bir durum olan Balıkesirli itfaiyecilerin Bursa,Çanakkale ve daha nerede ihtiyaç varsa orada konumlanarak müdahaleye koşması "İyiki Varlar "dedirtti.Balıkesirli itfaiyeciler, günlerdir süren yangınlara karşı insanüstü bir mücadele veriyor. Sıcaklığın, yoğun dumanın ve alevlerin ortasında saatlerce görev yapan ekipler, sadece ormanlarımızı değil, geleceğimizi de koruyor.Ter İçinde Ama Umutla
Yangınların ortasında ter içinde kalan, yorgunluktan dizlerinin üzerine çöken ama pes etmeyen yüzler görüyoruz. Her damla suyu, her nefesi doğa için harcayan bu kahramanlar sayesinde Balıkesir, nefes almaya devam ediyor.
Bir karede, arkadaşının avucuna damlayan suyla yüzünü serinleten itfaiyeci aslında hepimize bir şey hatırlatıyor: Dayanışma, kardeşlik ve umut.
Balıkesir Minettar
Marmara Adası’ndan Dursunbey’e, Sındırgı’dan Gömeç’e kadar farklı noktalarda çıkan yangınlara cansiperane koşan Balıkesirli itfaiyeciler, hem doğayı hem de insan hayatını korumak için gece gündüz demeden görev yapıyor.
Onların azmiyle alevler söndü, doğa yeniden nefes aldı. Balıkesir halkı ise bu fedakârlığı asla unutmayacak.Teşekkürler Balıkesirli itfaiyeciler…Teşekkürler Tüm İtfaiyeciler.