GündemKöşe YazılarıSemra AMAN AKYÜREK

BALIKESİR’DE BAYRAM HAVASI

Balıkesir’de ve ilçelerinde seçim sonuçları heyecanla takip edilirken ilginç durumlar yaşanmadı değil. Birbirine yakın seyreden sonuçlar yürek hoplatırken hem Cumhur İttifakı’nın hem de Millet İttifakının partilerinde kutlama hazırlığı son dakikaya kadar sürdü. İl’de olduğu kadar ilçelerdeki teşkilatlarda ve kahvelerde de bayram havası vardı.

Havai fişekler her iki tarafta da patlatıldı. Kazanan yada kazanamayan değil kazanmaya yakın olanların kutlaması gibiydi Balıkesir’de seçimler. Türkiye genelinde İstanbul ve Ankara’daydı gözler ve akabinde diğer iller. Özellikle 15 Temmuz sonrasında kayyum atanan illerde ne olup bittiği merak ediliyor ve haber kanallarından bu iller yorumlarıyla birlikte veriliyordu.

Balıkesir özel bir ildi. Adaylarının seçimleri zor oldu. Hangi aday mı? Hem Cumhur ittifakı hem de Millet ittifakı adaylarının belirlenme süreci, sanırım seçimin sonucu kadar birbirini yakın takip eden gel-gitler yaşadı. Balıkesir’de yakın geçmişte yaşananları hatırlarsak, cesur söylemlerle ve dik duruş sergileme özelliğine sahip yiğitlerin mekânıydı Balıkesir.

Balıkesir’in Büyükşehir olma süreci sancılı geçti. Kurucu başkanlar bu zor görevi üstlenmişler ve yürütmeye çalışıyorlardı. Hatalarda yapılmıyor değildi ancak hata yapmayacağım diye düşünerek te iş yapılamazdı. Cesur bir geçiş döneminden, fırtınalı rüzgârlar tüneline girdi Balıkesir. Kimi yüreklere de dokundu geçti. Acı ve tatlı…

Balıkesir’de seçimi kim kazandı sorusunun cevabı ‘Balıkesir’ Balıkesir’in her insanı değerlidir.Karesi’de markalaşma adına atılan adımlar başarılıysa şimdi sırada Büyükşehir var.Hazırmısınız? Şarkısındaki gibi Yücel Yılmaz geli-yoor. Nasıl geldiğini önümüzdeki süre zarfında yaşadığı sıkıntıları atlatabilme becerisinde göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu