YaşamEkonomiGörüntülü HaberlerGündem

Balıkesir’de Süt Ürünlerinin 10 Numara Sesi Kadınlar

Hanife Ördek Karaman Köyden gelerek kendi çiftliğinden ürettiği; süt, peynir, yoğurt, tereyağ, çökelek gibi süt ürünlerini tezgâhında satarak geçimini sağlıyor

Balıkesir’de Süt Ürünlerinin 10 Numara Sesi Kadınlar

Hanife Ördek Karaman Köyden gelerek kendi çiftliğinden ürettiği; süt, peynir, yoğurt, tereyağ, çökelek gibi süt ürünlerini tezgâhında satarak geçimini sağlıyor.

“Olabildiğince ucuza satıyorum”

Hanife Ördek, “…Ürünlerim tamamen doğal ve katkısız. Hiç bir katkı maddesi yada hile yok! Tezgâhımdaki tüm ürünleri olabildiğince uygun fiyata satıyorum. Durumu olmayan insanlara üzülüyorum ama bundan ucuza da satarsam bu sefer ben geçinemem” dedi.

Balikesirde Sut Urunlerinin 10 Numara Sesi Kadinlar 1

Ördek, Bu devirde hayvan bakmanın zor olduğunu artık hayvancılık ile uğraşanların sayısının azaldığını söyledi. Bunun nedeninin ise artan yem fiyatlarından kaynakladığını söyleyen Hanife Ördek;

“…Benim diğer esnaflardan şansım ise kendi hayvanlarımın olması. Ben 30 yıldır hayvancılık yapıp kendi peynirimi, sütümü yapıyorum. Beni bilen bilir! Bende kimsenin hakkı kalmaz. Karamanköy Mahallesi ve komşu mahalleler sütünü, peynirini hep benden alır. Hatta şehir dışına bile satışlarım oluyor” dedi.

Balikesirde Sut Urunlerinin 10 Numara Sesi Kadinlar 2

Hanife ördek tezgahında satışa sunduğu ürünlerin fiyatları hakkında bilgiler  verdi. Çiğ inek sütü litre bedeli  25 tl, Katkısız Tereyağın kilosu 350 tl, Birbuçuk kilo tam yoğurt 50 tl, Birçuk kilo yarım yağlı yoğurt 20 tl , Tam yağlı inek peynirinin kilosu 200 tl ,Çökelelek peynirin ise kilosu 80 tl.

Yaşlılıkta Sağlıklı Yaşam Rehberi

Buse Tuncay

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu