Özel HaberlerEğitimGündemİlçe Haberleri

Baün Gsf’den Dönüşüm Ambalaj Tasarımı Sergisi

Baün Gsf’den Dönüşüm Ambalaj Tasarımı Sergisi

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin tasarladığı ürünlerin sergisi açılışı gerçekleşti. Dönüşüm, ambalaj tasarımları sergisinin yürütücülüğünü Doç Dr Aylin Güngör yaptı. Grafik Sanatlar Bölüm Kurucusu ve Bölüm Başkanı Prof.Dr Serdar Yılmaz’ında katılım sağladığı sergide Yılmaz “öğrencilerin her çalışma aşamasındaki paylaşımın önemine dikkat çekti. Ve her aşamanın bir diyalog olduğunu belirtti.

Baün Gsf'Den Dönüşüm Ambalaj Tasarımı Sergisi

Baün Gsf'Den Dönüşüm Ambalaj Tasarımı SergisiVali İlhan “Fikir Hayatına Katkı”Vali yardımcısı Mustafa İlhan MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede “Bu sanatın arkasında elbette bir fikir var. Dolayısıyla bugünkü sergimizin hem Balıkesir’in sanat hem de fikir hayatına önemli katkılar getirmesini diliyorum. Emek veren bütün arkadaşlara ve organizasyonda yer alan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Prof. Dr. Serdar Yılmaz “ Sergide Ambalaj Tasarımı Ürünler Var”
Öğretim Üyesi Grafik Sanatlar Bölüm Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Serdar Yılmaz, sergi ile ilgili bir değerlendirme yaptı Prof.Dr Yılmaz, Balıkesir’e Grafik Sanatlar Bölümünü Kurmak İçin 4 sene Önce Geldiğini belirti ve şu anda 100’e yakın öğrencilerinin olduğunu söyledi. Sergide 3. sınıf öğrencilerinin dersindeki ambalaj tasarımı üretimlerinin bulunduğunu belirten Yılmaz, “Dersin farklı çıktıları oluyor ve öğrencilerin her dönemde öğrendikleri bu işleri diğer insanlarla paylaşmaları çok önemli ”dedi.

Baün Gsf'Den Dönüşüm Ambalaj Tasarımı Sergisi - Prof. Dr. Serdar Yılmaz

Yılmaz “ Her Üretim Sürecinin Bir Diyalog Olduğunu Anlama Önemli”
Prof. Dr. Serdar Yılmaz paylaşımın önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Öğrencilerimiz şu fikirlere kapılmamalı: “Ben çok iyi bir tasarımcı olacağım, 30 yaşına geldiğimde çok yüksek bir sanat ve tasarım işleri ürettikten sonra bir sergi açabileceğim.” Bunun yerine her ürettiği süreci her aşamayı insanlarla paylaşmasının aslında bir diyalog olduğunu, tasarımın asıl fikrinin diyalog olduğunu anlaması ve böylelikle diğer insanlardan gelen geri bildirimlerin onun tasarımı üzerindeki etkisini anlaması gerekiyor. O yüzden önemli bir sergi olduğunu düşünüyorum. “şeklinde konuştu.

Baün Gsf'Den Dönüşüm Ambalaj Tasarımı Sergisi - Doç. Dr. Aylin Güngör

Doç Dr Aylin Güngör “Öğrencilerimiz Yaratıcı”
Serginin yürütücülüğünü üstlenen Doç. Dr. Aylin Güngör, “Bugün dönüşüm adlı ambalaj tasarımı sergimiz var. Yaklaşık 17 öğrencinin oluşturduğu tasarımlar yaklaşık 3 ay süren bir proje sayesinde ortaya çıktı. “dedi. Güngör konuşmasını söyle sürdürdü: “3 farklı konuyu ele aldılar: zeytinyağları, Lipton çay markasının yeni ve güncellenmiş hali ve extra bir tatlı markası. Sergimizde genelde öğrencilerin çok yaratıcı işler yaptığını görüyoruz. Tasarım, tipografi, illüstrasyon olarak hepsi hazır işler yerinde kendi tasarladıkları ürünleri tanıttılar. Hatta bu sergide bilirlikten toplumsal katkıya kadar her türlü sosyal konuyu ele almaya çalıştık. Öğrencilerime de çok teşekkür ediyorum.”

Baün Gsf'Den Dönüşüm Ambalaj Tasarımı Sergisi- Doç. Dr. Öznur Işır

Doç. Dr. Öznur Işır,” 3,5 yıldır Balıkesir Üniversitesi bünyesinde görev yapıyorum. Bölümü aktif hale getirdik ve bu sene de ilk mezunlarımızı vereceğiz. Şu anda da 3. sınıflarımızın sergilediği dönüşüm sergisindeyiz. Oldukça keyifli vakit geçiriyoruz. Öğrencilerimiz burada hem zeytinyağı için yeni ambalaj tasarımları ve markalama çalışmaları gerçekleştirdiler, hem de var olan bir markayı ele alarak yeni bir markalama işlemi gerçekleştirdiler. Hem ambalaj tasarımlarını mockup çalışmaları ve 3 boyutlu hallerini afiş çalışmaları ile birlikte gerçekleştirdiler. Çıkan çalışmalar da oldukça güzel ve keyifli, gayet profesyonel ortaya çıkmış.” ifadelerine yer verdi.

Baün Gsf'Den Dönüşüm Ambalaj Tasarımı Sergisi

25 Şubat’a Kadar Açık Olacak
Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerinin Tasarladığı Ürünlerin Sergisi Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde gerçekleşti. Sergi, Balıkesir Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Aylin Güngör yürütücülüğünde gerçekleşti. Sergilenen eserler, öğrencilerin dönüşüme yönelik ürünlerinden oluştu. Öğrenciler ambalaj tasarımları ile geleceğe yönelik düşüncelerini ve dönüşümü çalışmalarına yansıttı. Sergi açılışına Vali Yardımcısı Mustafa İlhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aytekin Yılmaz, Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli Numan Özel, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Kuva-yı Milliye Müzesi bünyesindeki Devlet Güzel Sanatlar Galeri Sergi Salonunda 25 Şubat’a kadar görülebilecek.

Sergiye Katılan Öğrencilerin Yorumları “Etkili ve Güzel Olmasını İstiyoruz”

Ceyda Şimşek, Güzel Sanatlar Grafik Tasarım 3. Sınıf öğrencisi olarak, ilk sergim olduğu için çok mutluyum. Aylin hocaya ayrıca teşekkür ederim, minnettarım ve heyecanlıyım.

Baün Gsf'Den Dönüşüm Ambalaj Tasarımı Sergisi Ceyda

Edanur Çetin, 3. Sınıf öğrencisiyim ve bu sergide benim de bir işim var. Umarım etkili ve güzel bir sergi olmuştur. Ambalaj tasarımı hakkındaki fikirlerimi ve neyi nasıl kullanmam gerektiğini çok daha iyi anladım ve pratikleştirdim. Bir sonraki aşamada ambalaj tasarımında profesyonel bir iş çıkarabileceğimi düşünüyorum.
Dilara, sınıf arkadaşlarımın çalışmalarını görmek beni çok mutlu etti ve cam kullanımı ile sürdürülebilirliği ele aldığı için bu sergiden memnunum.

Baün Gsf'Den Dönüşüm Ambalaj Tasarımı Sergisi - Rabia Gülşah Gültaş

Rabia Gülşah Gültaş, eserimde odağımı hikaye anlatıcılığına koydum ve tasarımlarımın bir hikayesi var. Zeytinyağı tasarımda zeytin ağacının kadirliği hakkında bir hissiyat vermeyi planladım. Odağımızda emek varken, fontta ise bir hareketlilik yaratmak istedim ve font tasarımını kendim oluşturdum. Aynı zamanda, sergi konusunda hocamızın bize verdiği destek çok değerli. Valibeyin katılımı ise bizi çok mutlu etti. Arkadaşlarımın işleri hakkında da çok pozitif düşüncelere sahibim ve farklılıklarımızı ortaya koyduğumuzu düşünüyorum
Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu