GündemKöşe YazılarıNursima Akyürek

CANLILAR ALEMİNDE MAYMUN OLMAK

Susamış maymun daldan dala sarkar bu benim deyimim ile maymunların iç güdüsel etkileşimi insanlara benzer.

Bugün sizlere aktaracağım şey bir çeşit aklımda oluşan uzun süredir biriktirdiğim bilgileri ve soruları paylaşmak olacak.

Etrafı ağaçlarla çevrili ormanın nerede ise tüm bitkileri şu anda maymunun bulunduğu habitatta yer alıyor. Maymunların kendilerine ait bir gelenekleri var . Belki insanlar gibi dans edebiliyorlar ve şarkı söyleyebiliyorlardır ? 15-20 Yıl arası yaşam mücadelesi veren bu canlılar bizler gibi aile ve topluluk halinde yaşamayı adet edinmişler. Peki sizce maymunlar tüm canlıların dilinden anlayabiliyorlar mı ?

Maymunlar kahverengi kıllı büyüklü küçüklü canlılardır bildiğimiz üzere memeli canlı grubuna girmektedir. Bazı maymunlar karada rahatlıkla yaşayabiliyor.

Lakin bazıları yetenek ve büyük ustalıkla ağaçta yaşamayı tercih ediyorlar. Ayaklarını ve kuyruklarını kullanan ağaç maymunları ağaca tırmanırken yaptıkları eylemi hiç zorlanmadan yapabilirler.
Bugünlük benden bu kadar sizlerinde aklında canlılar hakkında oluşan sorular var yahut bildiğiniz eğlenceli ve harika bilgiler varsa benimle paylaşın lütfen.

nursima-can@outlook.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu