GündemKöşe Yazıları

En Güzel Rüya

En Güzel Rüya

En güzel rüyaları nasıl görürüz? Derin bir uykuya daldığımızda kimse şapkamızın altında ne olduğunu sormaz öyle değil mi? Esneyip elimi kulağımın arkasına götürdüm. Kendimi sihirli bir bahçede bulduğumda sabahın ilk saatlerinde düşüncelere dalan halamın yanına gittim. Gözleri halamın çok güzeldi aydınlık ve insana ilham verici bir bakışı vardı. Halamın oturduğu yerde güller ve menekşeler vardı. Halamın anlattığı masalları çok beğenirdim ama hep kısa ve sonu bitmeyen masallar olurdu.

En güzeli de rüzgarlar estirir kalbinizden çok geçirdiğiniz o neşeyi alır sizi oradan buraya sürükler sonra da masal tam güzel bitecekken öyle durur hiçbir şey anlatmazdı. Ne zaman halama neden sonunu getirmiyorsun desem bana gülümser sonra da gökyüzünü işaret ederdi. Sanki devamı oradaymış ve ben göremiyormuşum gibi. Halamın bahçesinden biraz uzakta çamların arkasında bir nehir vardı. Bir keresinde nehri izlerken hiç balık olmadığını fark etmiştim, halama sorular sorduğumda pek yanıt vermezdi bu yüzden bazen hiç sormazdım ama nasıl olur da nehirde bir tane bile balık olmazdı ki? Ellerimi suda gezdirdim sanki beni içine çekmek istiyor gibiydi. Yüzümü yıkamak için eğildiğimde nehrin içine düştüm.

O sırada nehre yaklaşan bir kız çocuğunun sesini duydum. Saçlarım ıslanmıştı hasta olursam halam çok kızardı, kız beni görünce elini salladı elinde birkaç odun vardı nasıl oluyor da taşıyabiliyordu ki? Odunları yere bıraktıktan sonra ateş yaktı. ‘’Benim adım Ruki, senin adın ne ? ‘’  Gözlerimle odunlarla nasıl ateş yaktığını çözmeye çalıştım. Büyüleyiciydi. ‘’Adım İsrun’’dedim odunun yanışını izlerken, Ruki gözlerini kıstı ve ‘’ bu bir rüyaysa uyanmalısın, yoksa nehre tekrar düşebilirsin, en tehlikelisi de Zehirli sarmaşıklardan oluşan Zehira nehridir. Gerçi çok güzel ve alımlıdır da ama bir kez aynı rüyayı görünce bazen ardı geliyor’’dedi ve odunlardan yaktığı ateşi çiçeklere dönüştürdü. Uyandığımda yine halamın bahçesindeydim ama bu sefer gökyüzü yoktu sadece bahçe ve ev vardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu