Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ermenistan ile sağlanan barış sürecinin memnuniyet verici olduğunu ve Türkiye’nin sürece desteğini sürdüreceğini belirtti.
Beyaz Saray’da imzalanan tarihi deklarasyonun ardından anlaşmanın dikkat çeken maddeleri ortaya çıktı. ABD, Zengezur Koridoru’nu 2125 yılına kadar işletecek, Azerbaycan’a yönelik tüm kısıtlamalar kaldırılacak. Koridorun adı ise “Trump Rotası” olacak.
ABD Başkanı Donald Trump’ın ev sahipliğinde Beyaz Saray’da bir araya gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, “barış için yol haritası” niteliğindeki ortak deklarasyona imza attı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bodrum’a gelerek Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bayramlaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışma ziyareti için Türkiye'ye gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Esenboğa Havalimanı'nda karşıladı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kahire'de yaptığı açıklamada, bağımsız Filistin devletinin kurulması ve Gazze'deki trajedinin sona ermesi gerektiğini vurguladı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.