Köşe Yazıları

İyi Bayramlar

İyi Bayramlar

Merhaba bir Ramazan ayının daha sonuna geldik bu gün arife herkeste bir bayram sevinci var demek isterdim ama hiç bir şey artık önceki gibi değil. Pandemi dönemi hayatımızı bambaşka bir duruma çevirdi.

Eskiden ramazan ayında lokantalar mesela çoğu kapatırdı açık olanlar da camlarını kapatır içerisinin görünmesini engellerdi. Son yıllarda gözlemlediğim artık kimse buna önem vermiyor kafelerde herkes dışarıda oturup çayını kahvesini keyifle içiyor.

Biz eskiden tutmasak ta evimizde balkonda bile bir şeyler içmeye yemeye çekinir dışarıda daha dikkatli olurduk. Eminim bir çoğumuz zaten bunu görüyor dikkatini çekiyordur. İnsana nerde o eksi ramazanlar dedirtiyor. Tamam herkesin herkese görüşleri için saygı duyması gerek ama böyle bir değişim bizi neye götürüyor onu irdelemek gerek.

İlgili Makaleler

Bu duruma bizi neler soktu onu tartışmak gerek. Artık ne milli değerlerimiz ne manevi değerlerimiz hiç biri eskisi gibi değil. Biz çocukken bayram geliyor diye sevincimizden uyuyamaz günler öncesinden hazırlıklarımızı yapardık, ama şimdi ki çocuklar bunun farkında bile değil maalesef.

Daha bunun gibi bir çok örnek var daha sonraki yazılarımda değinirim onlara da şimdilik bu kadar. Herkese şimdiden iyi bayramlar diliyorum eski günlerdeki bayram sevinçleri milli ve manevi değerlerin yoğun olarak yaşandığı nice bayramlar hoşçakalın.

Motosiklette Ekipmanın Önemi

Demirhan Görgülü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu