Köşe Yazıları

KALBİN SAĞLIK VE MUTLULUKLA DOLSUN!

Eylül ayının 29’ u dünya kalp günü. İşte böyle günler bizlere sağlığımızı hatırlatmak adına çok iyi oluyor bence. Bunlardan biri de Dünya Kalp Günü. Kalp hastalıkları gerçekten gittikçe artan ve insanlarda ölüme yol açan bir hastalık olduğu için böyle anlamı bir gün ile tekrar hatırlatılması değerli oldu.

Öyle ki kardiyovasküler hastalık dünyada ölüm ve sakatlığın önde gelen nedenlerinden biridir. Yılda 17,9 milyon insanın ölümüne neden olmaktadır. Bu yıl Dünya Kalp Günü yetkilileri bireylerin daha sağlıklı bir kalbe sahibe olabilmeleri için yapmaları gereken şeyleri tekrar hatırlatmak ve bu farkındalığı arttırmayı amaçlamıştır.

Bu öneriler neler şimdi size bunları anlatacağım. İlk sırada daha sağlıklı yemekler yaparak sağlıklı beslenmek ve bunu özellikle çocuklarımıza aşılamak geliyor. Gerçekten yeni kuşağın hazır gıdalara yönelmelerini azaltıp, sağlıklı besinlerle tanıştırarak onlara bunu sevdirmek çok önemli. Unutmayın ağaç yaşken eğilir. Yine özellikle çocukluk çağında kazanılması gereken egzersiz alışkanlığı da kalp hastalıklarından korunmak adına çok değerlidir. Çocuklarımızın daha fazla egzersiz yapması ve daha aktif olmalarına yardımcı olmalıyız. Bir diğer kalp hastalıklarının destekçisi olan sigaraya ‘hayır’ demeliyiz. Sevdiklerimizin sigarayı bırakmasına yardım etme sözünü bu önemli günde hep birlikte verelim. Dünya Kalp Günü platformu ayrıca bu desteğin hem sağlık uzmanları hem de politikacıların vermelerini de istiyor.

İlgili Makaleler

Kalp hastalıklarının öncüsü olan alkol kullanımı, obezite-şişmanlık, hareketsizlik ve yüksek tansiyon problemlerini de tekrar sizlere hatırlatmak isterim. Eğer bu sorunlarınız varsa lütfen doktorunuzla görüşüp çözüm üretimine geçin.

Bu vesileyle bu hafta bir kalp kontrolü yaptırmaya ne dersiniz? Herkese sağlıklı ve iyi yürekli bir ömür dilerim…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu