Köşe Yazıları

Kargalar bile çöpleri yerlere atmıyor!

Evet kargalar bile yerlere çöp atmıyor, bırakın çöp atmayı yerdeki çöpleri toplayıp çöp kutusuna atıyor. Nasıl mı? İşte cevabı:

Fransa’da insanların çevreye karşı duyarlılığını artırmak isteyen bir hayvanat bahçesi özel olarak eğitilen altı akıllı(!) kargaya sigara izmariti ve çöp toplatacak bir proje geliştirdi.

Buradaki amaç, sadece parkı kargalara temizletmek değil, elbette koca parkı kargalar temizleyemez. Bu projenin asıl amacı, kuş beyinli kargaların bile çevremizi temiz tutmamız gerektiğini bizlere gösterebileceğini görmek.

İlgili Makaleler

Rooks türü bu kargalar, kuzgunları da içeren karga ailesinin bir üyesi olarak biliniyor. Özellikle akıl ve iletişim becerileriyle diğer kuş türlerinden ayrılan bu kargalar, oyun yoluyla kolayca eğitilebiliyorlar.

Köşe Fatih Satıl 2

İşte özel olarak eğitilmiş bu kargalar buldukları izmarit ve çöpleri kendileri için özel olarak tasarlanmış çöp otomatlarının haznesine atıyor. Otomatın üst kısmındaki başka bir bölmeden ise onlara bu emeğinin karşılığı olarak küçük ve lezzetli bir nugget parçası veriliyor. Pekiştireç olarak yemi alan kargalar, çöp toplamak üzere ikinci tur için yeniden yola koyuluyor.

O halde o kuş beyinli kargalar bile yerdeki çöpleri toplayabildiğine göre biz insanlar da onlardan ders alıp yerlere izmarit ve çöpleri atmamalıyız, çevremizi temiz tutmalıyız. Özellikle de koronavirüs salgını yaşadığımız şu günlerde kullandığımız maske ve eldivenleri yerlere değil de güvenli bir şekilde çöp kutularına atmalıyız.

Temizliğe dikkat et, #EvdekalTürkiye

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu