Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Ülke Sınırının Böldüğü Kasaba

Hollanda-Belçika Sınırının Evlerin Ortasından Geçtiği Kasaba: Baarle Hertog. İşte Ülke Sınırının Böldüğü Kasaba hakkında detaylar..

Ülke Sınırlarının Böldüğü Kasaba

Ülke Sınırının Böldüğü Kasaba. Baarle, belçika’da bulunan inanılmaz geyik bir yerleşim birimi. Ayrıca Hollanda ile sınır karmakarışık. Bir sokak Hollanda’da, bir sokak Belçika‘da, bazen Belçika’dayken hop 3-5 apartmanı içine alan bir Hollanda oluyor. Puzzle parçaları düşmüş gibi..

Ülke Sınırının Böldüğü Kasaba

Sınırlar evlerin ortasından geçiyor. Cafe’de belçika’da otururken Hollanda’da oturan biri ile sohbet etmek mümkün.

Ayrıca söylenenlere göre eskiden Hollanda’da restoranların erken kapandığı zamanlarda, buradaki restoranların masaları Belçika tarafına taşıması yetiyormuş.

Ülke Sınırının Böldüğü Kasaba

Baarle, Hollanda sınırları içerisinde, Tilburg’a yakın bir kasabadır. Bir kısmı Belçika toprağı sayılmakta ve ona Baarle-Hertog denilmektedir. Geri kalan Hollanda toprağı olan kısmına ise Baarle-Nassau.

Sınırlar karmakarışık, birbirinin içinde ve kasabanın tam ortasında olduğu için, burası çok acayip ilginç bir yer haline gelmiştir. 1995 yılında sınırlar kesin olarak belirlendiğinde, sınırın ortasında kalan evler, sokak kapıları hangi ülkeye açılıyorsa o ülkeye bağlanmışlardır.

Ülke Sınırının Böldüğü Kasaba

Böyle evlerden biri Hollanda’ya açılan kapısını örüp Belçika’ya açılan bir kapı yapmıştır. Böylece yüksek vergiden kurtulduğu söylüyor. Kaldırımlarda kafelerden birinde otururken bir ayağınız Hollanda’da, bir ayağınız Belçika’da kahve içebiliyorsunuz. Bu da kasabayı oldukça eğlenceli bir hale getiriyor.

3V3Ln7Ntwzv5Ex7H 636667341509914609

 

Daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu