Köşe Yazıları

UNUTMA! UNUTTURMA!

Uzun tarihi süreçte pek çok darbe ve hıyanete maruz kalan yüce milletimiz 15 Temmuz 2016 gecesi bir kez daha hayâsız bir darbe girişimine maruz kalmış, Allah’ın inayeti ile bu büyük tehlike bertaraf edilmiştir. Cenab-ı Hakk’a sonsuz hamd-ü senalar olsun. 15 Temmuz, devletimizin bekasını hedef alan ve müstevli emellere sahip dahili ve harici düşmanların piyonlarının tezgahlayıp uygulamaya kalkıştığı bir ihanet hareketidir. Birçok şer odağının piyonu alarak palazlanan FETÖ/PDY Örgütü sinsi planlarını o gece uygulamaya kalkışarak gerçek yüzünü deşifre etmiştir.

15 Temmuz bizlere göstermiştir ki, hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün değildir. Aklını, idrakini, iz’anını ve vicdanını ihanet odaklarına kiralayanlar, kendi girdaplarında boğulmuşlardır. Her kim vatanın, milletin, mazlumun, mağdurun ve muhacirin yanındaysa Cenab-ı Hakk’ın rahmet ve inayeti de onun yanında olur. Nitekim Kur’an-ı Kerim’in beyanı açıktır: “Sakın üzülmeyin ve gevşemeyin, eğer inanıyorsanız üstün olan, en yüce olan sizsiniz.” (Âl-i İmran, 3/139.)

Bugün daha iyi görüyor ve anlıyoruz ki, kendilerine din-i mübin-i İslam’dan meşruiyet zemini üreten gafiller, hainler emellerine ulaşabilmek için Allah’ın kelamını çıkarlarına göre tevil etmişlerdir. Bu hainlere “Yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayın.” denildiğinde asrı saadetteki münafıklar gibi “Aksine biz ıslah ediyoruz.” diyerek yüzlerini maskelemişler ve böylece ümmeti kandırmışlardır.

İlgili Makaleler

O karanlık gece gecede “Bismillah” diyerek abdestini alıp şehadet getirerek evinden çıkan, “Allahü Ekber” diyerek yollara koyulup tankların önünde dimdik duran, gerektiğinde tankın önüne yatan bu yüce milletin evlatlarını dünya milletleri hayret ve hayranlıkla izlemişlerdir.  Bizler için ise bu durum olması gereken bir duygu ve davranış biçimi idi. Yediden yetmişe  kadınıyla erkeği ile gösterdiğimiz bu reaksiyon kültürümüzün ve kimliğimizin köklerine bağlılığımızın göstergesi idi. Bu bilinci beslemek,  gençlerimizi hurafe ve batıl inançlardan uzak tutarak onları sağlam ve sahih dini bilgiler ve tarih şuuru ile donatarak geleceğe hazırlamak görev ve sorumluluğumuzu daha iyi kavradık.

Yüreklerimize korku salmayı hedefleyen ihanet kalkışmasına karşı ülkemizin bütün minarelerinde okunan salalar ve yakılan ışıklar 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa mahkûm edilmesinde önemli rol oynamıştır.

FETÖ/PDY’ den en fazla zarar gören dini değerlerimiz oldu. İslam’ın yüce değerlerinin hoyratça istismar edilerek bir ihanete araç kılınması, çocuklarımız ve gençlerimizin zihnide İslam konusunda ciddi soru işaretlerinin doğmasına sebep oldu. Öncelikle kendilerine yakın çevreleri bir nevi hipnotize ederek kandırmışlardı.  Dinin apaçık hükmüne rağmen ezoterizme (gizlenen ve sadece belirli kişilerle paylaşılan derin sırlara dayalı dini öğretiye) kapıldılar. Son peygambere tabi olmak gerekirken onlar Mesiyanik yaklaşımı kabul ettiler. Kıyamet gününün Allah’ın bilgisinde olduğunu belirten ayete rağmen Siyonist ve Hristiyan Mileneryanist (Üçüncü bin yılda kıyamet savaşı olacağı, kendilerinin Deccal’le savaşacağı inancı ) inanca sahip hareketlerle işbirliği yaptılar.

“Allah katında tek din İslam’dır” ayeti varken Bahailiktekine benzer biçimde Senkretist (Üç dinin kesişme noktalarından hareketle dinlerin ortaklığı fikrine ulaşan) bir inançla dinler arası diyalog kurma, papalık misyonunun parçası olma yollarına saptılar. Manevi varlıkların şekle bürünmesi sakıncalı iken Hristiyanlıktaki gibi temessülcü (melekleri, peygamberi cisimleştiren, somutlaştıran) örnekler sergilediler.

FETÖ/PDY örgütünün inanç ve istismar örgüsünü dikkatlice gözden geçirerek benzeri yanlış inançlara ve aldanışlara düşmemek için uyanık olalım. Özellikle gençlerimizi bu tür sapık akımlardan koruyalım.

Gelin hep birlikte demokrasi şehitlerimiz için şu duaya âmin diyelim;

“ Ey bütün ümitlerin kaynağı, bütün felaketzedelerin dayanağı! Gönlümüzü ümit deryasında boğma! bizleri ümitsizliğe düşürüp karanlıklarda koyma! İhsanını üzerimizden esirgeme Allah’ım.

Ey dertlilerin feryadını duyan, zorda kalanların imdadına yetişen ve yapığımız her şeyi yakinen gören ve bilen Allah’ım! Senden niyazımız şudur ki; Sevinçte ve tasada birleşerek tek vücut olmayı milli bir haslet haline getiren yüce Milletimizi bu tasalı günlerde birlik ve beraberlikten ayırma. Üstünde yaşayan yiğitleri ile kıymetli, altında yaşayan şehitleri ile değerli bu cennet vatanımızı her türlü bela ve musibetlerden muhafaza eyle.

Ya Rabbi! Hainlerin tuzaklarını bozan Sensin. 15 Temmuz gecesinde vatanımızı işgal etmek, istiklal ve istikbalimizi sonlandırmak isteyenlere karşı bizlere yardım eden Sensin. Ya Rabbi! Vatanını canından aziz bilen, her türlü hayasızca akına dur diyen Milletimize yardım eyle.

Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den İstiklal Harbine, 15 Temmuz’dan bu güne din ü devlet mülk ü millet rızaenlillah uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ile  rahmet-i Rahman’a kavuşan kahraman gazilerimize rahmet ve mağfiretinle muamele eyle, hayatta olan gazilerimize sağlık sıhhat ve huzur ihsan eyle Allah’ım!

Dünyanın dört bir yanına yayılan salgın hastalıktan başta vatanımız, milletimiz ve ümmet-i Muhammed olmak üzere tüm insanlığı kurtar Allah’ım! Sana inandık, sana güvendik, sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, kimsesiz, çaresiz, bırakma Allah’ım!

Fahri SAĞLIK

Karesi Müftüsü

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu