Köşe Yazıları

YÜZÜNÜZÜN GÜZELLİĞİ ÖNEMLİDİR -1

Prof. Dr. Nilay Şahin

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

www.profdrnilaysahin.com

İlgili Makaleler

prof.dr.nilaysahin-instagram

Yüzümüzün güzelliği hepimiz için çok önemlidir. Bu istek çocukta, gençte hatta yaşlı bireylerde de vardır. ve benim hep savunduğum şey gerçekten iyi bir bakım çoğu yüzü güzelleştirir. Evet bazıları doğuştan şanslıdır çünkü çok güzel bir ciltle doğmuşlarıdır, bazıları ise bu kadar şanslı değildir. İşte bu grupta iyi bir bakımla güzel bir yüze daha doğrusu sağlıklı ve parlak bir yüz cildine sahip olabilirler. Peki bunun için ne yapmalıyız derseniz işte sizlere birkaç öneri.

Öncellikle mutlaka düzenli olarak her sabah ve akşam yatmadan önce yüzünüzü güzel bir sabunla yıkayın. Eğer makyaj yapıyorsanız mutlaka makyajınızı iyice silerek yatın. Aksi taktirde yüzünüzde zamanla lekeler ve siyah noktalar oluşacaktır.

Haftada bir duş alırken mutlaka yüzünüzü iyi bir lif veya sünger veya buna benzer bir temizle aracıyla peeling yaparak yani cildinizi temizleyerek ölü deriyi yüzünüzden uzaklaştırın.

Havaların ısınmaya başladığı bu günlerde güneş kreminizi sürmeden dışarı çıkmayın. Çünkü güneş ışınları cildin yaşlanmasının en önemli nedenlerindendir. Elbette yediklerimizde burada çok önemli. Taze meyveler, yeşillikler, yeterli protein ve vitaminler yiyin. C vitamini bakımından zengin, yağ ve şeker oranı düşük bir diyet parlak cildi destekleyecektir. İnsülin seviyelerini düşürebilen ve hücrelerin sağlıklı bir dengeyi korumasına izin veren düşük şekerli bir diyette iyi bir cilt için önemlidir. Baharatlı ve fermente gıdalar, tuz, kızarmış yiyecekler cilt için tehlikeli yiyeceklerdir.

Koşu, yoga gibi düzenli yapılan egzersizler vücudumuza gerekli kan dolaşımını sağlar ve tüm vücudunuzun temizleme sürecini hızlandırır. Egzersiz yaptıktan sonra yüzünüzde bir parıltı yaratır.

Haftaya da sizlere yüz güzelliği için diğer önerilerimi anlatacağım.

Herkese sağlıklı, virüsten uzak bir hafta dilerim…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu