Köşe Yazıları

Zeytin Yaprağı Çayına Devam…

Zeytin Yaprağı Çayına Devam…

Sevgili dostlar hatırlarsanız bundan beş ay önce bir röportajla zeytin yaprak çayını ülke gündemine taşımıştık. O röportaj sonrası zeytin yaprağı Türkiye’de 2020 yılının en çok konuşulan ilk on konusu arasına girmişti.

Halkımızın oldukça ilgisini çeken bu haber salgın sürecinde zeytin yaprağına olan talebi de artırmıştı. Tabi o dönem bizim bu açıklamalarımıza destek verenler kadar eleştirenler de olmuştu. Klinik araştırmaların olmadığını bu nedenle bu bilgilerin çok güvenilir olmadığını dile getirerek zeytin yaprağı ile ilgili söylediklerimizle alay edenler bile olmuştu.

Elbette bu tür konularda klinik çalışmalar çok önemli, bunu inkâr edemeyiz. Ama şunu da bilmek gerekir ki klinik çalışmalar için yüksek teknoloji ve çok iyi bir laboratuvar alt yapısı gerekir hele de virüsler üzerinde yapılacak klinik çalışmalar için faz 3 laboratuvarları lazım. Ülkemizde böyle laboratuvarların sayısı çok sınırlı. Şimdi bunlar yapılmadı diye de Anadolu halkının yüzyıllardır kullana geldiği zeytin yaprağını ve şifasını da yabana atmamamız gerekir.

Zeytin Yapragi Cayi 16 9 1594973921 880X495 1

O süreçte bizler de bu eleştirilere kulak tıkamadık tabi ki. Albayrak Holding yönetim kurulu başkanı Ahmet Albayrak beyin öncülüğünde bu konuda çalışma yapan hocalar ve bazı hastane başhekimlerinin de olduğu bir heyet klinik çalışmalar için kolları sıvadı. Bu konuda özellikle Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinden Prof. Dr. Abdürrahim Koçyiğit hocanın TÜMOSAN çalışanları üzerinde yapmış olduğu klinik çalışmanın ilk verileri oldukça dikkate değer.

Prof. Dr. Abdürrahim Koçyiğit hoca yaptığı bu çalışma ile zeytin yaprak çayı içen ya da yaprak çiğneyen kişiler ile zeytin yaprağı kullanmayan kişilerin kanında bazı parametrelere bakarak zeytin yaprağının covid-19 sürecinde bağışıklık üzerindeki etkisini araştırıyor. İlk bulgulara göre zeytin yaprak çayı kullananların kanında doğal bağışıklık sağlayıcı hücrelerin oranı yüksek çıkıyor. Bu hücreler doğal bağışıklık sisteminin bir parçası olarak VİRÜSLERE ENFEKTE OLMUŞ HÜCRELERİ VE KANSER HÜCRELERİNİ YOK ETMEKLE VAZİFELİDİRLER. Hocamız pek yakında çalışmasını tamamlayıp sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacak inşallah.

Bu arada bir zeytin yaprak çay içicisi olarak ben de bu klinik çalışmaya iki tüp kan vererek katkıda bulundum. Gelen kan değerleri sonucum oldukça iyi. Kanımdaki NK oranı normal değerden oldukça yüksek, yani zeytin yaprak çayı Allah’ın izni ile bağışıklık sistemimde güçlendirici bir etki yapmış gibi görünüyor.

Ne diyor Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Modern tıbba inan geleneksel tıbbı da pas geçme.” Velhasıl zeytin yaprak çayına devam…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu