GündemÖzel Haberler

BALIKESİR UMUTLU

2016 Yılı TÜİK verilerine göre vatandaşların 2016 yılındaki mutluluk oranları arttı. En yüksek mutluluk oranları en az eğitimliler arasında görülürken, yapılan istatistikte kadınların daha umutlu olduğu belirtildi.

 

 

TÜİK verilerine göre, darbe girişimi ve bombalama saldırılarının yaşandığı 2016 yılında mutlu olduğunu dile getiren vatandaşların sayısı artarken en umutlu olduğunu söyleyen kadınlar oldu. Bu yıl ilk defa Yaşam Memnuniyeti Araştırması yaptıklarını söyleyen TÜİK Bölge Müdürü Osman Binici, 2013 yılında  yapılan İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti anketinde ‘Kendi Geleceklerinden En Umutlu İl’in Balıkesir olduğunu dile getirdi.

 

Mutluluk Oranı Arttı

Türkiye İstatistik kurumu (TÜİK) ‘Yaşam Memnuniyeti Araştırması’ sonuçlarına göre, mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2015 yılında yüzde 56.6 düzeyindeyken, 2016 yılında yüzde 61.3’e çıktı. Mutsuz olduğunu beyan eden bireylerin oranı ise yüzde 11.4’ten yüzde 10.4’e düştü.

 

Evlilik Mutluluk Getiriyor Mu?

TÜİK verilerine göre genç evlilerde en mutlu olduğu gözlenen erkekler olurken, evliliklerinde uzun yılları devirmiş bireylerde ise kadınların daha mutlu olduğu gözlendi. 2015 Yılındaki mutluluk ve mutsuzluk oranlarında büyük farklar olmazken, 60 yaşın üzerindeki erkeklerde ve kadınlarda mutluluk oranının da arttığı görüldü.

 

Kadınlar Daha Mutlu

Türkiye İstatistik Kurumu ‘Yaşam Memnuniyeti Araştırması’ sonuçlarına göre kadınlarda mutluluk oranı 2015 yılında yüzde 60,2 iken 2016 yılında bu oran yüzde 58.1’e yükseldi. Yaş gruplarına göre mutluluk düzeyine bakıldığında ise en yüksek mutluluk oranı yüzde 65.1 ile 18-24 yaş grubunda, en düşük mutluluk oranı ise yüzde 58.1’e yükseldi.

 

En Az Eğitimliler Daha Mutlu

Türkiye İstatistik Kurumu 2016 yılı verilerine göre, mutluluğu etkileyen önemli bir faktör de eğitim oldu. 2016 yılında Yükseköğretim görmüş bireylerde mutluluk oranı 60.2 iken bir okul bitiremeyenlerde bu oran 63.5 ile en yüksek seviyeyi gördü.

 

Balıkesir Mutlulukta 11’nci Sırada

Son yapılan ‘İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti’ TÜİK verilerinde mutlu olduğunu beyan edenlerin yüzde 77.7 olduğu en mutlu il Sinop olurken onu Afyonkarahisar ve Bayburt izledi. Yüzde 70.7’lik bir kesimin mutlu olduğunu belirttiği Balıkesir ise ‘İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti’ anketine göre en mutlu 11’nci il oldu.

 

Mutluluk Kaynağı ‘Aile’

Türkiye İstatistik Kurumu ‘İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti’ anketine göre, bireyler kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini belirtenlerin oranı yüzde 73 oldu. Kendilerini en çok mutlu edenin aile olduğunu belirten bireylerin yaşadığı  il yüzde 83.6 ile Karaman olurken onu yüzde 82.4 ile Balıkesir üçüncü sırada izledi.

 

Sağlık İlk Sırada

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kendilerini en çok sağlıklı olmanın mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı yüzde 72.1 olurken bunu sırasıyla yüzde 14.6 ile sevgi, yüzde 7.0 ile başarı, yüzde 3.2 ile para, yüzde 2.3 ile iş ve yüzde 0.8 ile değerler izledi.

 

Kendi Geleceklerinden Umutlular

Türkiye İstatistik kurumu Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, kendi geleceklerinden umutlu olduğunu beyan edenlerin oranı 2015 yılında yüzde 74.4 iken 2016 yılında yüzde 76.8’e yükseldi. Bu oran kadınların yüzde 76.7’ye erkeklerde ise yüzde 74.7’den yüzde 77.0’ye yükseldi.

 

Balıkesir En Umutlu İl

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürü Osman Binici’nin açıklamalarına göre son yapılan İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti anketinde Balıkesir  kendi geleceklerinden en umutlu bireylerin yaşadığı ilk il oldu. Yüzde 86 ile kendi geleceklerinden en umutlu bireylerin yaşadığı il olan Balıkesir’i yüzde 85.8 ile Isparta ve yüzde 85.5 ile Bolu oldu. Haber: İsmail Koca

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu